NIEUWSTangent

Tangent Ampster BT II, CD II en Tuner II: compacte, complete budget-hifi

Het Deense audiobedrijf Tangent Audio heeft een nieuwe en verbeterde versie van zijn compacte Ampster bluetooth-versterker uitgebracht. Er is ook een nieuwe bijpassende cd-speler en tuner uitgebracht genaamd CD II en Tuner II. De apparaten zijn relatief compact maar zijn volgens Tangent van goede kwaliteit. Alledrie kosten ze 199 euro per stuk. 

Tangent Ampster BT II, CD II en Tuner II: behoorlijk compleet

De Ampster BT II van het Deense Tangent is de tweede generatie Ampster BT-versterker en biedt onder andere streaming via bluetooth. Het ontwerp van de CD II en Tuner II is afgestemd op de Ampster BT II en samen vormen de apparaten een compleet systeem. De gebruiker hoeft alleen nog luidsprekers aansluiten om muziek te kunnen luisteren.

Bij ieder apparaat wordt een IR-afstandbediening geleverd die alle apparaten kan bedienen. De gebruiker kan na aanschaf van alledrie dus twee afstandbedieningen opbergen.

Tangent Ampster BT II

Deze tweede generatie Ampster heeft volgens Tangent componenten van hogere kwaliteit. De versterker kan twee keer 25 Watt aan acht Ohm leveren en twee keer 50 Watt aan vier Ohm. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz. Muziek komt binnen via bluetooth 4.0, de cinch-lijningang, de 3,5 mm jackplug ingang of de optische ingang. Een subwoofer-uitgang is ook aanwezig. De afmetingen zijn 195 x 194 x 70 millimeter, zonder voetjes (BxDxH).

De Ampster BT II is in staat om automatisch aan of uit te schakelen, al naar gelang of er muzieksignaal wordt aangeboden. Hij beschikt ook over een IR-ingang, waardoor de versterker kan worden geplaatst op plaatsen waar het niet mogelijk is om rechtstreeks met de afstandsbediening te werken.

Tangent CD II

Tangent's CD II is een cd-speler die meerdere typen cd’s kan afspelen, inclusief cd’s met MP3-bestanden. De uitvoer is analoog cinch of optisch. De afmetingen van het apparaat zijn hetzelfde als van de Ampster BT II.

Tangent Tuner II

De Tuner II biedt FM en RDS, maar is ook geschikt voor de ontvangst van digitale radio in de vorm van DAB en DAB+. Net als bij de CD II is de uitvoer analoog cinch of optisch. De Tuner II heeft dezelfde afmetingen als zijn twee familieleden.

Tangent Ampster BT II, CD II en Tuner II: prijzen en leveringsinformatie

De Ampster BT II, CD II en Tuner II staan op de website van Tangent voor een bedrag van 199 euro per stuk. De hele set is te koop voor 595 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE