NIEUWSDALI

Samenwerking Gare Du Nord en Dali Loudspeakers


Sinan Kökbugur | 23 januari 2019 | Fotografie Fabrikant | DALI

Dat de door Dali Luidsprekers gebezigde uitspraak “In admiration of Music” niet zomaar een holle frase is, wordt naar eigen zeggen door de Deense luidsprekerbouwer al vele jaren bewezen. De samenwerking met o.a. Lukas Graham en de reeds vele jaren bekende Dali cd’s en lp’s zijn daar een pakkend voorbeeld van. Sinds kort is daar zelfs een in eigen beheer uitgebracht muziektijdschrift ‘Be There’ bijgekomen, met o.a. interviews en achtergrondartikelen over muziekproductie. Dali heeft nu samenwerking met muziekgezelschap Gare Du Nord aangekondigd.

Samenwerking Gare Du Nord en Dali Loudspeakers

Op een actieve manier laten de muzikale Denen hun betrokkenheid zien bij datgene waar zij naar eigen zeggen voor staan, namelijk muziekreproductie zoals dat door de artiest(en) zelf oorspronkelijk is bedoeld. Met enige trots maakt Dali dan ook bekend dat het een samenwerking is aangegaan met ‘Gare Du Nord’, een sinds 2001 gevestigde naam op de Nederlandse livepodia. De samenwerking zal starten met de sponsoring van de nieuwe theatertournee genaamd “Thank God it’s Donna”. Een spetterend eerbetoon aan Donna Summer, één van de grootste iconen uit de dancemuziek. Gare Du Nord groeit uit tot het Gare Du Nord Orchestra om samen met Carolina Dijkhuizen in 30 theaters in Nederland alle grote hits voorbij te laten komen van deze enige echte ‘Queen of disco”.

Volgens Barend Fransen van Gare du Nord en Ronald Wagemaker van DALI luidsprekers Benelux ligt het in de lijn der verwachting dat deze samenwerking in de toekomst verder zal worden uitgebouwd, zeker na het ongekend grote succes van de in eigen beheer opgenomen DALI CD en LP vol. 5. “Dit smaakt duidelijk naar meer,” aldus beide heren.

Over DALI Luidsprekers

DALI, dat staat voor Danish Audiophile Loudspeaker Industries, ontstond in 1983 uit de grootste hifi-winkelketen in Scandinavië, aan de hand van de observatie dat klanten vaak om een combinatie van afmetingen, vormgeving, prestaties en prijs vroegen die bestaande merken niet konden bieden. Nu, met bijna 35 jaar ervaring en wereldwijde erkenning, kan het bedrijf met trots zeggen dat het een standpunt over geluid heeft ingenomen dat de technologische ontwikkeling heeft gestimuleerd.

Vandaag de dag biedt Dali een opwindende reeks luidsprekers aan om aan iedere smaak te voldoen, van de budgetvriendelijke Spektor serie tot de ultiem presterende luidspreker Epicon 8. Met meer dan een miljoen tevreden Dali-eigenaren in meer dan 70 landen brengt het bedrijf muziek en film in de huiskamer tot leven en wordt een eerlijkere, genuanceerdere en rijker gedetailleerde luisterervaring geboden, aldus Dali.

Over Gare du Nord

Gare du Nord debuteerde met de hit Pablo's Blues en het album (in search of) Excellounge. De band sloot als enige Nederlandse jazzband een platencontract met het New Yorkse Blue Note label en brak met het album Sex 'n' Jazz door naar het brede publiek. Sex 'n' Jazz stond 98 weken in de Album Top 100 en is met een drievoudige platina award het meest verkochte jazzalbum in Nederland tot op heden. Voor het jaar 2019 wijkt de band af van haar normale tourschema voor een muzikaal eerbetoon aan Donna Summer in uitgebreide bezetting samen met zangeres/actrice Carolina Dijkhuizen.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »