NIEUWSAudioAanZee

AudioAanZee presenteert muziek server Reference Flow MKII

Audiowinkel AudioAanZee in Den Helder verkoopt diverse merken audioapparatuur maar het bedrijf heeft ook onder zijn eigen naam een productlijn van muziek servers ontwikkeld. De nieuwste muziek server van AudioAanZee heet Reference Flow MKII. Net als zijn voorganger is het apparaat in staat volautomatisch cd’s te rippen. Bezitters van de vorige Reference Flow kunnen opteren voor een upgrade naar de MKII.

AudioAanZee Reference Flow MKII: cd-ripper en muziek server

Het in Den Helder gevestigde AudioAanZee heeft zijn eigen huismerk. Onder de eigen naam heeft het bedrijf een in aantal bescheiden portfolio van muziek servers opgebouwd, thans bestaande uit de Ultra Flow en de Reference Flow. Deze laatste heeft nu een opvolger gekregen genaamd Reference Flow MKII.

Volgens AudioAanZee zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van schone voedingen in de Reference Flow MKII verwerkt. Voorts verklaart het bedrijf: “niet alleen de interne en externe voedingen zijn vernieuwd maar ook hebben we de interne timing van digitale enen en nullen grondig aangepakt. Hoogwaardige DC-kabels zijn ook meegenomen en de rekenkracht hebben we ook maar meteen vergroot. We zijn eigenwijs en vinden een HardDisk nog steeds beter klinken dan een SSD dus standaard is een harde schijf van 2 TB ingebouwd die op variabele snelheden draait en zodoende weinig stroom verbruikt.”

De Reference Flow MKII is een automatische cd-ripper die de rips voorziet van metadata en hoesjes. Het apparaat, dat draait op Linux, kan met Roon of Ipeng worden bediend. Gapless playback wordt ondersteund. De zware aluminium kast heeft geen ventilators aan boord. De gebruiker kan de gangbare streamingdiensten gebruiken maar kan ook DSD/DXD-bestanden afspelen of PCM-signaal tot 32-bit. De uitvoer gaat via een usb-poort en de gebruiker moet dus wel een geschikte DA-converter bezitten. Een koper kan kiezen uit een zilverkleurige of zwarte uitvoering.

De prijs van de Reference Flow MKII is 4.995 euro. Bezitters van een AudioAanZee Reference Flow kunnen een MKII upgrade verkrijgen voor 2.500 euro.


EDITORS' CHOICE