NIEUWS

Edifier AirPulse Series A300 op CES 2019

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Edifier heeft samengewerkt  muzikant en audio-ontwerper Phil Jones voor de ontwikkeling van de nieuwe AirPulse-productlijn van luidsprekers. Het hoogtepunt van de AirPulse-serie zijn de A300-luidsprekers, die te zien zijn op de CES 2019 in South Hall 3 op stand 30369.

Edifier AirPulse A300: actieve tweeweg luidspreker

De A300 van het in de VS gevestigde Edifier maakt gebruik van een dunne aluminium hoorngeladen ribbon-tweeter die tot hoge tonen tot 40 kHz kan weergeven. De hoornvorm draagt bij aan het geluid als de ribbon-tweeter op de luisteraar is gericht. De A300 is uitgerust met een 6,5 inch aluminium conus wooferset voor de midden en lage tonen, die oppakt bij 40 Hz. De spoelen hebben een diameter van 50 millimeter en zijn gemaakt van verkoperd aluminium. De kasten zijn gemaakt van 25 millimeter dik MDF en bekleed met kersenhoutfineer dat is afgewerkt in satijnlak. De kast is aan de binnenzijde bekleed met 36 millimeter dik professioneel geluidabsorptiemateriaal.

De ingebouwde versterker maakt gebruik van chipsets van Texas Instruments van het type TAS5754. De tweeters worden aangestuurd met maximaal 10 Watt en voor de middentoner/woofer is 70 Watt beschikbaar.

Bronnen worden met de A300 verbonden via jackplug (3,5 mm), analoge cinch of XLR, of digitaal via de optische, coaxiale en usb-ingang, of draadloos via bluetooth. De bluetooth-ingang maakt gebruik van versie 4.1 en heeft ondersteuning voor de aptX-codec. Bass, treble en volumeregeling bevinden zich op het achterpaneel. Inbegrepen bij het paar luidsprekers is een IR-afstandsbediening waarmee de bron kan worden gekozen en natuurlijk het volume kan worden geregeld.

Edifier AirPulse A300: prijs en leveringsinformatie

De AirPulse A300-luidsprekers zijn nu verkrijgbaar maar we hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van net geen 1.000 Britse ponden. Op de website van Edifier staat een prijs van 1.100 dollar. Optioneel zijn stands beschikbaar voor de luidsprekers. Meer informatie is te vinden op de website van Edifier.

Kijk voor al het nieuws van CES 2019 op hifi.nl/ces


EDITORS' CHOICE