NIEUWSTechnics

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: draadloze hoofdtelefoons voor onderweg

Het Japanse Technics twee nieuwe draadloze hoofdtelefoons onthuld op de CES in Las Vegas, genaamd EAH-F70N en de EAH-F50B. Beide modellen ondersteunen LDAC/apt-X HD voor draadloze geluidsweergave equivalent aan hoge resolutie. Gesteund door een hoge rigiditeit en krachtige interne demping, stelt het gebruik van een dynamische driver van 40 mm, met een diafragma van Composite Performance Film (CPF) en een Precise Air Controlconstructie, de nieuwe modellen in staat de fijne nuances van muziek en dynamisch geluid getrouw weer te geven, aldus Technics. De EAH-F70N is uitgerust met de breedband hybride actieve ruisonderdrukking van Technics, zodat de gebruiker in vrijwel elke omgeving volledig kan opgaan in de muziek. Zowel de EAH-F70N als de EAH-F50B introduceren een nieuwe manier om met Technics buitenshuis van geluid te genieten. 

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: dynamische driver van 40 mm met nieuw diafragma

Het diafragma bestaat uit een nieuwe Composite Performance Film (CPF) voorzien van meerdere lagen speciale materialen voor een grote rigiditeit en interne demping. Dit resulteert in krachtige bastonen die uit de diepte omhoog lijken te komen en een ruimtelijke ambiance die de gebruiker het gevoel geeft dat hij in een concertzaal zit. Om het effect van deze kenmerken te maximaliseren is er veel aandacht besteed aan de vorm van het diafragma.

De speciale kogelvormige dome heeft de rigiditeit vergroot. De natuurlijke en lineaire weergave van hoge tonen zorgt voor een soepel en rijk geluid. De geribbelde rand is door simulatie geoptimaliseerd om een grote lineariteit mogelijk te maken over het volledige frequentiebereik.

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: Precise Air Control-constructie

Gedetailleerde simulatie en nauwkeurige afstemming hebben geresulteerd in een Precise Air Control-constructie die zorgt voor een optimale luchtstroom. De twee zorgvuldig vormgegeven openingen en originele constructie zorgen voor een accurate luchtstroom, waardoor de driver een breed frequentiebereik heeft.

De hoofdtelefoons ondersteunen LDAC en aptX HD en bieden een uitstekende respons en hoge resolutie, zelfs als ze draadloos worden gebruikt.

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: hybride actieve ruisonderdrukking - 3 modi (alleen EAH-F70N)

Het hybride ruisonderdrukkingsysteem combineert twee verschillende systemen om een uitstekende ruisonderdrukking mogelijk te maken. Er zijn drie ruisonderdrukkingseffecten waaruit een keuze kan worden gemaakt, afhankelijk van de situatie.

Het hybride ruisonderdrukkingssysteem gebruikt twee verschillende systemen: het feedforward-systeem, dat gebruikmaakt van een microfoon die is bevestigd aan de buitenkant, en het feedback-systeem, dat gebruikmaakt van een microfoon die vlakbij de driver zit die zich bij het oor bevindt.

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: draagsensor (alleen EAH-F70N)

Als de hoofdtelefoon wordt afgezet, stopt de muziek. Als de hoofdtelefoon weer wordt opgezet, begint de muziek weer. Op deze manier wordt er een optimaal bedieningsgemak geboden.

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: omgevingsgeluidversterker (alleen EAH-F70N)

Met deze functie is het mogelijk om naar achtergrondgeluiden te luisteren, zoals aankondigingen in de trein of op een luchthaven. Hiervoor hoeft de gebruiker alleen de buitenkant van de behuizing aan te raken en hoeft de hoofdtelefoon niet te worden afgezet.

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: stemassistent-activering

Deze functie activeert een stemassistent, zoals Siri op een iPhone. Met een spraakopdracht kan een telefoongesprek worden gestart, via een muziekstreamingservice een muziektitel worden geselecteerd om af te spelen of het weer of een routeplanner worden geraadpleegd.

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: 3D-kogelscharnier

Door het kogelscharnier kan het oorkussen driedimensionaal bewegen, zodat het onder een comfortabele hoek rond het oor past. Het oorkussen is gemaakt van zacht, lichtverend polyurethaanschuim.

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: gebouwd van hoogwaardige materialen

De buitenste onderdelen zijn gemaakt van aluminium. De alumite behandeling en spin-finish laten de hoogwaardige uitstraling van het materiaal goed uitkomen. Het logo van Technics is ingegraveerd met een laser en ingekleurd. Elk detail weerspiegelt het hoogwaardige design.

Door het draai- en vouwmechanisme is de hoofdtelefoon gemakkelijk op te bergen en mee te nemen.

De oorkussens hebben een ergonomische vorm. Aan de binnenkant van de kussens is gebruikgemaakt van lichtverend polyurethaanschuim waardoor ze goed rond het oor passen. De oorkussens bieden verbeterde (geluids)isolatie en extra comfort.

Technics EAH-F70N en EAH-F50B: prijzen en leveringsinformatie

Wij zijn nog in afwachting van prijzen en leveringsinformatie.


EDITORS' CHOICE