NIEUWSCayin

Cayin N5iiS: Android-muziekspeler in roestvrijstalen behuizing

Sinan Kökbugur | 17 december 2018 | Fotografie Fabrikant | Cayin

Het Chinese Cayin heeft een nieuwe draagbare muziekspeler gelanceerd genaamd N5iiS. De nieuwe N5iiS is de opvolger van de N5ii. De aluminium behuizing heeft plaats gemaakt voor een behuizing van roestvrij staal. Het nieuwe model heeft voorts meer RAM en meer opslaggeheugen. Wie voor het einde van dit jaar een bestelling plaatst krijgt korting op de aanschafprijs. 

Cayin N5iiS: draagbare hi-res muziekspeler die draait op Android

Cayin heeft zijn draagbare hi-res muziekspeler N5ii herzien en opnieuw uitgebracht als N5iiS. De nieuwe N5iiS heeft 2 GB in plaats van 1 GB RAM en 64 in plaats van 32 GB flash-geheugen aan boord. De aluminium behuizing is vervangen door een behuizing van roestvrij staal. Het gewicht is daardoor gestegen van 150 naar 250 gram, maar roestvrij staal is sterker en krasvaster dan aluminium. Een volle accu kan ongeveer 12 uur muziekplezier leveren en is in circa 3,5 uur weer opgeladen. Het opslaggeheugen kan worden uitgebreid met maximaal twee microSD-kaartjes van ieder 400 GB.

Het besturingssysteem is een speciale versie van Android 5.1 en apps van derden kunnen ook worden geïnstalleerd. De N5iiS kan PCM-bestanden verwerken tot maximaal 384 kHz en DSD tot maximaal 11,2 MHz. Het hart van de DA-converter is een chip van het type ESS9018K2M. Alle gangbare bestandsformaten worden ondersteund. De gebruiker heeft zowel een symmetrische als een asymmetrische uitgang tot zijn beschikking.

De N5iiS kan digitaal audiosignaal via de USB-C poort aan een externe DA-converter leveren en vice versa, want hij accepteert ook audiosignaal via deze poort. De N5iiS kan zelfs worden aangesloten op een S/PDIF-ingang via een speciale adapterkabel.

Cayin N5iiS: prijs en leveringsinformatie

De normale prijs is 570 euro, maar tot aan het einde van dit jaar kan een koper 70 euro besparen door het invoeren van de kortingscode “N5Player” in de online winkel. Overigens is het model N3 ook onderdeel van de kerstactie en derhalve goedkoper: 150 euro in plaats van 180 euro (kortingscode “N3Player”) of gebundeld met de in-ear hoofdtelefoon Sigmot EN 700 Pro voor 300 euro in plaats van 350 euro (kortingscode “N3Bundle”).

MERK

EDITORS' CHOICE