ATC-show bij RealFineAudio

Redactie Hifi.nl | 19 december 2018 | Fotografie Fabrikant | ATC

RealFineAudio organiseert op zaterdag 22 december een show rond het Engelse speakermerk ATC. Er zal met actieve speakers gewerkt worden, en ook over de apparatuur valt het nodige te vertellen; dat zijn namelijk de Mutec MC-3 (een reclocker, een USB audio- interface en een wordclock generator in één), de Ref10 (een 10MHz wordclock) en de Benchmark DAC3 HGC.

"Alles is daarbij gericht op het voorkomen van jitter. Onjuiste timing, ruis en zelfs vervorming zijn kenmerken van een niet juist geclockte datastroom. Maar wanneer het signaal wel op de juiste wijze wordt gereclockt klinkt het fantastisch. Detailering, ruimtelijkheid, rust en realisme zijn een aantal begrippen die hier betekenis krijgen."

In de betere opnamestudio's speelt de clock een zeer belangrijke rol in het gehele opname proces, maar ook thuis kun je er je voordeel mee doen. Tijdens de demo wordt er gebruik gemaakt van de ATC SCM100A SL Classic actieve speakers in de grote luisterruimte. Ook de Benchmark HPA4 (headphone amp en volume controller) zullen worden gedemonstreerd. In de kleine luisterruimte zullen de ATC SCM 40A actieve speakers spelen. Dhr. Ulmt van der Linden van de firma Helios (importeur ATC) zal aanwezig zijn en tevens worden de akoestische oplossingen van Sound&Solutions getoond.

Showtijden op zaterdag 22 december van 11.00 tot 17.00 uur. | RealFineAudio, Bjirkewei 11 in Twijzelerheide.

MERK

EDITORS' CHOICE