NIEUWS

8 niet te missen achtergronden van Homecinema Magazine

Rob Nijman | 04 januari 2019 | Fotografie Fabrikant

Het nieuwe jaar is inmiddels al ruim drie dagen oud, maar we hebben toch nog één jaaroverzicht van 2018 in de mouw: de 8 niet te missen achtergrondartikelen op zusterwebsite Homecinema Magazine, in een volledig willekeurige volgorde. 

Alles wat je moet weten als je luidsprekers wil aanschaffen

Het is vanzelfsprekend dat je voor een homecinema-systeem of een stereosysteem luidsprekers nodig hebt zodat je de audio weer kunt geven. Maar, waar let je nu precies op wanneer je op zoek gaat naar nieuwe luidsprekers? Wat zeggen al die specificaties? En hoe zit het met die subwoofer? We hebben de afgelopen maanden diverse achtergronden geschreven die je een stuk verder kunnen helpen.

Lees het gehele artikel hier.

De beste AV-receivers van 2018/2019

We hebben dit jaar meer dan 90 producten uitgebreid getest en sinds lange tijd hebben we ook het aantal av-receivers dat in onze luisterruimte arriveert opgeschroefd. De av-receiver is inmiddels een belangrijk onderdeel van het home cinema-systeem en daarom testen we ze niet alleen, we zetten ook de beste modellen van dit moment voor je onder elkaar. In dit artikel bespreken we de beste av-receivers van 2018 / 2019, kijkend naar verschillende prijsklassen.

Lees het gehele artikel hier.

MicroLED: de schermtechnologie van de toekomst?

Schermtechnologie staat niet stil. We zien de voorbije jaren gestage verbeteringen in OLED en LCD, maar er zit ook een nieuwe technologie aan te komen. In het eerste achtergrondartikel dat we uitlichten lees je alles over microLED: wat is het, wat kan je er van verwachten en welke horde moet de technologie nog overwinnen?

Lees het gehele artikel hier.

De zin en onzin van Ultra HD 8K

In 2018 was het zocer; als consument kun je naar de winkel voor een heuse 8K Ultra HD televisie. Maar, wat is die 8K-resolutie nu precies en kun je al content in 8K bekijken? Er verscheen daarom eerder al een uitgebreid artikel over: 8K Ultra HD: Alles wat je moet weten over 8K

Beeldexpert Eric Beeckmans ging daar vervolgens wat filosofischer op in, vanuit een interessante vraag: Ultra HD 4K is nog maar een paar jaar oud, we zijn volop onze televisies aan het vervangen, en content is nog steeds maar met mondjesmaat beschikbaar - hoe zinvol is Ultra HD 8K dan eigenlijk? | Lees het gehele artikel hier.

De beste lcd led en oled tv’s van 2018 / 2019

We hebben dit jaar meer dan 90 producten uitgebreid getest, waaronder de beste tv’s van nagenoeg alle grote merken. Maar, welke televisie kun je nu het beste kopen? In dit artikel bespreken we de beste lcd en oled tv’s van 2018 / 2019, kijkend naar verschillende prijsklassen.

Lees het gehele artikel hier.

Vijf tips voor het kopen van een soundbar

De soundbar is nog steeds mateloos populair, met name omdat deze lange speaker weinig ruimte inneemt. Maar, toch is het verstandig je goed te laten informeren voordat je een soundbar koopt. In dit artikel zetten we vijf tips onder elkaar voor het kopen van een soundbar.

Lees het gehele artikel hier.

Achtergrond: Hoe groot is het gevaar op inbranden bij OLED?

OLED-televisies bieden fantastische beeldkwaliteit, maar er blijft de vraag hoe het zit met inbranden. Is ‘burn-in’ effectief een probleem, is het tijdelijk of permanent en hoe kan je het dan best vermijden? Zijn er bepaalde kijkers die beter voor lcd kiezen? We proberen op al deze vragen een antwoord te geven.

Lees het gehele artikel hier.

5 fouten die je niet moet maken bij het kopen van een nieuwe tv

Tot slot een handvol zinnige tips voor wie in de markt is voor een moderne televisie. In dit artikel vind je namelijk vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een nieuwe tv, gebaseerd op de huidige technieken, standaarden en ontwikkelingen en gelet op bijvoorbeeld formaat, marketingtermen en vergelijken in de winkel.

Lees het gehele artikel hier.


EDITORS' CHOICE