NIEUWSAccuphase

Accuphase E-480: nieuwe geïntegreerde versterker

Het Japanse Accuphase heeft de E-480 aangekondigd, een geïntegreerde versterker die 180 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren. De dempingfactor is in vergelijking met voorganger E-470 met twintig procent verhoogd tot 600. In gewoon Nederlands betekent dit dat de E-480 een ijzeren greep heeft op de aangesloten luidspreker, ook als de luidspreker tegenstribbelt. De E-480 zal vanaf januari 2019 leverbaar zijn.

Accuphase E-480: krachtige geïntegreerde versterker eventueel uit te breiden met modules

Het in Japan gevestigde Accuphase bouwt versterkers en bronnen en heeft onlangs de lancering van de E-480 aangekondigd. De E-480 is een geïntegreerde versterker en is de opvolger van de E-470. Het uiterlijk van beide toestellen vertoont grote overeenkomsten en ook de specificaties ontlopen elkaar niet heel erg veel. Het nieuwe model heeft wel wat verbeteringen onder de motorkap. De verhoogde dempingfactor van 600 bij een belasting van acht Ohm is de meest in het oog springende verbetering.

In beginsel is de E-480 een volledig analoge klasse AB-versterker, maar de koper kan een insteekkaart met een DA-converter laten plaatsen van het type DAC-50. De DAC-50 heeft twee chips van het type AK4490EQ van Asahi Kasei aan boord en kan signaal tot 32-bit/384 kHz en DSD tot 11,2896 MHz verwerken. De E-480 is voorts uit te breiden met een insteekmodule van het type AD-50 ter aansluiting van een draaitafel met een mm- of mc-element. Eventueel kunnen ook oudere types insteekkaarten worden geplaatst.

De gebruiker heeft de beschikking over een zestal gewone cinch-lijningangen en een tweetal XLR-ingangen. Wie een andere eindversterker wil inzetten, kan de cinch- of XLR-voorversterkeruitgang gebruiken.

Aan vermogen geen gebrek. Aan acht Ohm kan de E-480 180 Watt per kanaal leveren en aan vier Ohm is dat 260 Watt. De ruisvloer ligt op –100 dB of lager, afhankelijk van de gekozen meetmethodiek en ingang. Accuphase regelt het volume in de E-480 zonder potmeter. Accuphase gebruikt daarvoor zijn AAVA-regeling die ervoor zorgt dat frequentiebereik, ruisvloer en impedantie over het hele bereik gelijk zijn.

Accuphase E-480: prijs en leveringsinformatie

De E-480 zal vanaf januari 2019 leverbaar zijn voor een prijs van 8.500 euro.


EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »