NIEUWSMetronome

Metronome’s nieuwste DA-converter heet simpelweg Le Dac

Het in Frankrijk gevestigde Metronome heeft een nieuwe DA-converter aangekondigd met de naam Le Dac. Volgens Metronome is Le Dac gebouwd volgens dezelfde ontwerpfilosofie als de cd-speler met de naam Le Player. Technologie uit veel duurdere apparaten komt terug in zowel Le Player als in Le Dac. In januari 2019 zal de levering van Le Dac beginnen.

Metronome Le Dac

De kast van de nieuwe DA-converter van het Franse Metronome is klassiek uitgevoerd, zowel als het gaat om de afmetingen als om de gebruikte materialen. Het frontpaneel is gemaakt van een dikke aluminium plaat. De rest van de kast is gemaakt van twee millimeter dik staal. Het geheel staat op Delrin-voetjes. Le Dac weegt 15 kilogram.

Het hart van de DA-converter is een chip van het Japanse Asahi Kasei, type AK4493 die PCM-signaal tot 384 kHz kan verwerken en DSD tot DSD 512. De gebruiker kan muzieksignaal via de usb-ingang (type B) aanleveren of via één van de twee AES/EBU-aansluitingen. Natuurlijk zijn ook optische en coaxiale cinch-aansluitingen aanwezig, van ieder twee. Het analoge signaal komt naar buiten via cinch of XLR.

Het relatief hoge gewicht van Le Dac wordt mede veroorzaakt door de aanwezigheid van een drietal ringkerntransformatoren die in totaal tien voedingslijnen van stroom voorzien.

Metronome Le Dac: prijs en leveringsinformatie

Le Dac van Metronome zal in januari 2019 zijn weg naar de winkel vinden. De koper kan kiezen tussen een zwarte en zilverkleurige uitvoering. Voor een bedrag van 5.700 euro wisselt Le Dac van eigenaar.


EDITORS' CHOICE