NIEUWS

8 niet te missen 2018-reviews van Homecinema Magazine

Nu we onze dagelijkse Kerstacties gespeeld hebben en de laatste grote puzzel is gedeeld, is het weer tijd voor een aantal jaaroverzichten. In deze lijst 8 niet te missen reviews van zustersite Homecinema Magazine dit jaar.

8. Jamo Studio 8 in surround

De nummer 8 in deze lijst, overigens los van de cijfertjes toch in vrij willekeurige volgorde, is voor de Studio 8 surroundset. Jamo wordt vaak gezien als een budgetmerk. Het prijskaartje van de Studio 8-surroundset is inderdaad niet angstaanjagend hoog, maar wat je er voor krijgt is behoorlijk imponerend voor het segment.

Jamo lanceerde aan het begin van 2018 de Studio 8-lijn en ontving in de zomer reeds een EISA-award voor beste budgetvriendelijke surroundset van het jaar. De fabrikant van Deense origine – maar sinds 2005 een zustermerk van het Amerikaanse Klipsch – heeft dus in korte tijd veel indruk gemaakt met deze luidsprekers. Opmerkelijk, want echt heel duur zijn ze niet. Lees de hele review hier.

7. Onkyo TX-RZ830 9.2-kanaals receivers met streaming

De TX-RZ830 is een nieuwe 9.2 AV-receiver uit de middenklasse van Onkyo. Hij probeert je in de eerste plaats te verleiden met een THX-label en onwaarschijnlijk veel streamingmogelijkheden, inclusief Chromecast. Die Google Assistant-ondersteuning en Sonos-compatibiliteit maken hem helemaal een buitenbeentje. We bekijken de TX-RZ830 in deze review. Lees de hele review hier.

6. Sonos Beam - compacte soundbar met spraakbediening

Sonos heeft een aantal weken terug een compacte en relatief betaalbare soundbar aan zijn assortiment toegevoegd, in de vorm van de Sonos Beam. Dit model heeft een prijskaartje van 449 euro en biedt alles dat je van Sonos gewend bent, plus integratie van spraakbesturing. In deze review kijken we naar de Sonos Beam.

5. Samsung QE65Q9FN (Q9F-serie) Ultra HD

De topmodellen van Samsung dragen nog steeds de QLED-vlag, en zijn een evolutie van de modellen van vorig jaar. De grote verbetering van de Samsung QE65Q9FN zit in het gebruik van een Full Array-achtergrondverlichting met local dimming, en een vernieuwde Invisible Connect-kabel die nu naast de aansluitingen ook voor stroom zorgt. Tot slot heeft Samsung ook een ‘Ambient Mode’ ingebouwd die het scherm een functie geeft als je geen tv kijkt. Lees de hele review hier.

4. Harman Kardon Enchant 1300 soundbar

Harman Kardon stelde op IFA een hele reeks nieuwe toestellen voor, waaronder de fraaie Citation-multiroomfamilie en de high-end Enchant 1300-soundbar. Dat prachtige toestel combineert een modern design met high-techfuncties om je 5.1-geluid te bieden aangepast aan je woonkamer. Lees de hele review.

3. LG OLED65E8PLA (E8-serie) oled tv

Vorig jaar zagen we voor het eerst tv-toestellen van andere fabrikanten die gebruikmaakten van LG’s OLED-panelen. En het succes van OLED in de premium-markt lijkt gestaag te groeien. LG wil zich echter blijven profileren als de marktleider voor OLED, en steekt daarom een tandje bij in de nieuwe 2018-modellen. We testten de OLED65E8PLA (E8-serie) oled tv, met zijn nieuwe beeldprocessor, autokalibratie, en een slimmer WebOS.

2. Marantz SR8012 11.2-kanaals receiver

Bij Marantz is een nieuw vlaggenschip binnengevaren. De SR8012 is een beest van een AV-receiver die 11 kanalen aanstuurt, een first voor het merk. Gemaakt voor surround op hoger niveau, maar volgens Marantz ook best audiofiel. Lees de hele review hier.

1. DALI Oberon in surround

De nieuwe Oberon-reeks van Dali bestaat niet alleen uit luidsprekers die even betaalbaar als knap zijn, ze zijn ook bijzonder interessant voor de filmliefhebber die in stijl van zijn actiefilms wil genieten. Lees onze review.

 


EDITORS' CHOICE