NIEUWS

Hexagon Audio per direct importeur van Aqua Acoustic Quality

Sinan Kökbugur | 01 december 2018 | Fotografie Fabrikant

De Italiaanse DAC- en loopwerkspecialist Aqua Acoustic Quality wordt in Nederland sinds deze maand vertegenwoordigd door de in Amsterdam gevestigde importeur Hexagon Audio. De Italiaanse fabrikant bouwt DA-converters in eigen beheer en doet dat zonder filters en upsampling. Wie wil luisteren kan daarvoor naar dealer AudioAanZee in Den Helder.

Aqua Acoustic Quality

De producten van het Italiaanse Aqua Acoustic Quality worden vanaf heden gedistribueerd door importeur Hexagon Audio in Amsterdam. “En dat werd hoog tijd” volgens oprichter Marco Oudheusden. “De markt voor DA-converters is tegenwoordig booming, en er is in alle prijsklassen momenteel wel wat fraais te vinden. Maar de technologische ontwikkelingen gaat alleen zó buitengewoon snel, dat het lijkt alsof er ieder half jaar weer wat (veel) beters te krijgen is.”

Het in de Italiaanse stad Milaan gevestigde Aqua Acoustic Quality kiest echter een andere weg. Zij ontwikkelen in eigen beheer DA-converters zonder filters of upsampling en volgens de 'discrete resistor R2R ladder technologie'. Een kostbaar engineeringsproces maar wat ook resulteert in buitengewoon analoog klinkende DA-converters en dat is juist datgene dat een DA-converter hoort te doen. Daarnaast onderscheiden de DA-converters van Aqua zich door hun volledig modulaire opbouw, waardoor toekomstige upgrades altijd mogelijk zijn zonder de noodzaak weer een nieuw apparaat aan te moeten schaffen. Apparaten van Aqua Acoustic Quality zijn daarmee een duurzame investering voor de langere termijn.

Ook heeft dit eigenzinnige merk een prachtig cd-loopwerk in huis dat met een zelf ontwikkeld verbindingsprotocol gekoppeld kan worden aan Aqua’s DA-converters.

Het persbericht was nog niet klaar of eigenaar Evert Rebel van het in Den Helder gevestigde AudioAanZee meldde zich al. “Ik was inderdaad erg nieuwsgierig gezien de vele lovende internationale kritieken....en inderdaad is dit écht iets bijzonders dat gehoord moet worden,” aldus Evert die meteen heeft besloten om dealer van Aqua te worden.

Het instapmodel, de La Voce S3, verkrijgbaar in zilverkleurige en zwarte uitvoering, kost 3.760 euro en is daar per direct te beluisteren.


EDITORS' CHOICE