NIEUWSFyne Audio

Fyne Audio F3-serie: drietal nieuwe actieve subwoofers met DSP

De in Schotland gevestigde luidsprekerbouwer Fyne Audio heeft een drietal nieuwe actieve subwoofers gelanceerd. De nieuwe subwoofers zijn lid van de nieuwe F3-productlijn en heten F3-8, F3-10 en F3-12. Het getal na de streep geeft de diameter van de driver weer. De nieuwe subwoofers zijn voorzien van DSP en zijn verregaand in te stellen om naadloos in een bestaande set te passen.

Fyne Audio F3-serie: zware subwoofers met DSP

De nieuwe F3-serie subwoofers van het Schotse Fyne Audio combineren innovatieve DDX Direct Digital-versterking, geavanceerde DSP en Fyne Audio's knowhow in driver- en kastontwerp.

De F3-kasten zijn uitgebreid verstevigde zwaargewichten en zijn voorzien van poorten met een grote diameter die is berekend met behulp van een wiskundig afgeleid flare-profiel aan beide uiteinden voor lage turbulentie. De kasten met zwarte eiken afwerking zijn uitgerust met grote, flexibele voeten die vriendelijker zijn voor vloeren en een betere ondergrond bieden dan spikes. Een belangstellende kan kiezen uit de F3-8, F3-10 en F3-12. De driver is dan acht, tien of twaalf inch in diameter.

De F3-serie maakt overal gebruik van Direct Digital Amplification (DDX). DDX bouwt voort op Class D-technologie met een hoger vermogen, betere efficiëntie, lagere RFI-uitvoer en verbeterde sonische kenmerken.

De geavanceerde DSP-engine uit de F3-serie heeft controlefuncties ingeschakeld die normaal alleen te vinden zijn in veel duurdere subs. Naast schakelbare LFE / Normale ingang, faseomkeer en een autosense-functie, hebben alle F3-subs automatisch dynamisch bereikbeheer, overbelastingsbeveiliging en Fyne's Bass Boost-functie. Deze laatste functie geeft een stijging van + 3dB van kritische LFE-frequenties om een meeslepende thuisbioscoopervaring te leveren.

Fyne Audio F3-serie: prijs en leveringsinformatie

De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend. We geven daarom als indicatie de prijzen in Britse ponden, maar de prijzen in Nederland kunnen afwijken door wisselkoersschommelingen, transportkosten en het lokale BTW-tarief.

F3-8:     8-inch driver / 425 Watt DDX,    300 Britse ponden per stuk

F3-10:   10-inch driver / 475 Watt DDX,  400 Britse ponden per stuk

F3-12:   12-inch driver / 520 Watt DDX,  600 Britse ponden per stuk

EDITORS' CHOICE