NIEUWSiEar Tilburg

Terrason op Audio Show iEar' met Mola Mola, Vivid en meer

In de aanloop naar de Audio Show iEar' op 17 en 18 november aanstaande lichten we steeds één van de deelnemende partijen uit. Vandaag is er een uitgebreid ingezonden bericht van importeur Terrason Audio.

Terrason Audio

Terrason Audio is in 1991 opgericht met als doel bijzondere en unieke audioproducten in Nederland te vertegenwoordigen. Niet het gebaande pad, maar fabrikanten die hun eigen weg kiezen en unieke eisen stellen aan de kwaliteit van hun product. Geen kwantiteit, maar kwaliteit. 

Vivid Audio

Is inmiddels 10 jaar ons favoriete luidspreker concept. Geïnspireerd door de natuur en voor audioweergave vorm gekregen. Vivid Audio ontwerpt en ontwikkelt unieke luidsprekers waarin u de compromisloze ontwerpbenadering terughoort. Vivid luidsprekers realiseren een niet te vergeten luisterervaring door het gebruik van zelf ontwikkelde én geproduceerde luidspreker-units, filters en luidspreker behuizingen.

Laurence Dickie, de ontwerper van Vivid Audio, heeft eerder de B&W Nautilus luidspreker ontworpen. Hij leidt nu een enthousiast R&D-team, dat die ervaring combineert met actuele kennis om te komen tot de Vivid luidsprekers. In 2017 heeft Laurence ons verrast met het geweldige nieuwe topmodel Giya G1 Spirit, in 2018 is hier de nieuwe Kaya serie aan toegevoegd. Een nieuwe dimensie met huiskamervriendelijke vormen en afmetingen. Tijdens de show presenteren wij u de Kaya 45.

Arcam

Arcam is gevestigd nabij de beroemde universiteitsstad Cambridge en is opgericht door twee vrienden met een passie voor muziek en elektronica. Arcam is een innovatieve en vooruitstrevende fabrikant van hi-fi en AV producten waarbij de ontwikkelde klasse-G versterking en de Dirac-functionaliteit voor receivers zorgen voor een uniek en krachtig geluidsbeeld. Deze FMJ high-end  producten worden gecompleteerd met de r-Series, een uitgebreide reeks high performance accessoires die elke hifi-installatie van extra functionaliteit voorzien.

Dit jaar heeft Arcam de Sa-10 SA20 versterkers en de CDS-50 cd speler-streamer geïntroduceerd. De combinatie biedt u streamingfuncties, digitale inputs en bedieningscomfort middels Android en IOS apps. 

Questyle

Sinds de oprichting in 2012 heeft Questyle Audio grote indruk gemaakt bij liefhebbers van hoofdtelefoonweergave. Questyle Audio ontwerpt en bouwt DA-converters en versterkers voor het weergeven van (high-res) muziek, waarbij een unieke gepatenteerde versterkertechniek wordt ingezet: ‘Current Mode Amplification’. Daarnaast past Questyle True DSD toe in een aantal DA-converters  zoals de CMA400i Dac/voorversterker.

Het mooiste van Questyle is de 'Golden Reference' serie die bestaat uit twee eindversterkers, een voorversterker en een DA-converter. Deze laat elke hoofdtelefoon weergave tot grote hoogte stijgen.

Mola Mola

Truth is Beauty. Mola-Mola belichaamt het idee dat als je alles wat geen muziek is verwijdert uit de weergave-keten, het enige wat overblijft de muziek is.  

Bruno Putzeys, de ontwerper van Mola Mola, analyseert elk onderdeel van zijn ontwerpen om te zorgen dat het signaal onvervormd wordt doorgegeven. Het resultaat is iets dat zelden eerder gehoord is in high-end audio: versterkers en DA-converters waarvan het oor het uitgangssignaal niet kan onderscheiden van het ingangssignaal. Hoe dat klinkt? In een paar woorden: waarheidsgetrouw, knap, rijk en muzikaal betoverend.

Tjjdens de show presenteren wij u de nieuwe Mola Mola  Tambaqui DAC. Na twee jaar van ontwikkeling eindelijk voor het voetlicht.  Vervormingen zoals THD en IMD zijn niet te meten. Gebalanceerde uitgangen, voorversterkerfunctie en direct op uw router aan te sluiten als Roon eindpunt. De vrijheid en ruimtelijkheid zijn ongeëvenaard.

Ruark

Het uit Engeland afkomstige Ruark Audio heeft een uitgesproken passie voor audio en design. Met zo’n 30 jaar ervaring weten ze als geen ander hoe ze een product muzikaal tot leven kunnen brengen. De kwailteit die Ruark Audio voorstaat heeft tot doel dat iedereen die van muziek houdt, kan genieten van oorstrelende producten die gezien mogen worden. Nieuwe aanwinst is de MR-X 1. Een rustgevend design opgebouwd uit natuurlijke materialen zoals hout en luxe stoffen. Spotify, Qobuz, Tidal multiroom zijn allen aanwezig en bedienbaar met de Ruark app.

Pear Audio

Pear Audio ontwerpt bijzondere draaitafels die volgens de ontwerpfilosofie van Tom Fletcher zijn opgebouwd. Daarbij is het doel de weergave van muziek. Alle aspecten, van de grootte en vorm van de onderdelen tot de materialen waarvan zijn gemaakt, zijn ondergeschikt aan de muziek. Zelfs de afwerking die op verschillende onderdelen wordt toegepast is afhankelijk van het effect op de weergave van muziek. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Pear Audio heeft een uitgebreid aanbod van draaitafels voor elke muziekliefhebber. Van de superieure Kid Thomas die door Stereophile als 'Class A recommended component' is gewaardeerd tot de nieuwe Robin Hood waarin al veel van wat Pear Audio zo uniek maakt is te horen

Audeze

Audeze is een pioneer op het gebied van magnetostatische hoofdtelefoons. Opgericht in 2008  bracht Audeze magnifieke hoofdtelefoons op de markt, te beginnen met de veelgeprezen LCD-serie. Maar ook de meest recente producten klinken uitmuntend. Bij Audeze vind je dus alleen magnetostatische drivers, een techniek die door Audeze meermaals gepatenteerd is en zorgt voor een ongekend schoon en breed frequentiebereik. Het gemak waarmee Audeze hoofdtelefoons spelen is daarmee gewaarborgd. Vooral de LCD-3 en natuurlijk de Audeze LCD-4 zijn zo goed dat het lijkt alsof het allemaal vanzelf gaat.

Nieuw zijn een LCD4- Z met een lage impendantie en daardoor minder afhankelijk van een krachtige hoofdtelefoonversterker. Voor gamers is er nu de Mobius. De Mobius heeft een horizontale- en verticale gyroscoop die de hoofdbewegingen doorgeeft aan een processor. U draait uw hoofd om, maar de geluidsbron draait niet mee, deze blijft op zijn plaats. Dus links blijft links, ook al kijkt u naar rechts met de hoofdtelefoon op uw hoofd. Voor onderweg is een multikanaalsweergave aanwezig voor film kijken met de laptop. Tevens is er een BT aansluiting voor een draadloze verbinding met uw portable audio bron.

Accusound kabels

Een dedicated serie audio producten. Ieder facet is naar eigen inzicht ontwikkeld en getest in de studio omgeving waar natuurlijke instrumenten  de referentie zijn.  Accusound is dan ook bij vele studio’s in gebruik en een belangrijke leverancier voor microfoonfabrikanten.

In ons systeem laat de kabel verbluffend goed zijn afwezigheid horen. Enorme klank rijkdom en zeer ruimtelijk.

We zijn te vinden in SH (spelershome) op de begane grond | www.terrason-audio.nl

MERK

EDITORS' CHOICE