NIEUWSTriangle

Triangle AIO-productlijn: multiroom speakers en techniek uit Frankrijk

De Franse luidsprekerfabrikant Triangle heeft de nieuwe AIO-productlijn gelanceerd. De eerste twee leden van deze productlijn zijn de AIO 3, een multiroom luidspreker, die verkrijgbaar zal zijn in een viertal kleuren. Het tweede product is de AIO C. De AIO C heeft dezelfde functies als de AIO 3 maar heeft geen luidsprekers aan boord en dient daarom op een versterker of DA-converter aangesloten te worden. De nieuwe producten zullen komende maand hun weg naar de winkel vinden.

Triangle AIO 3: multiroom luidspreker

De Franse luidsprekerbouwer Triangle heeft de AIO 3 gelanceerd, een tweekanaals multiroom luidspreker die voorzien is van een tweetal drivers per kanaal. Verbinding met digitale bronnen kan worden gemaakt via wifi, via de RJ-45-aansluiting of via bluetooth aptX v4.2. Bediening vindt plaats via een app, maar er zijn ook knopjes op de voorkant om het volume te regelen of een bron te kiezen. Er is immers ook een analoge ingang en een optische ingang anwezig. Ook het aansluiten van usb-geheugen en het luisteren naar internetradio of de gangbare streamingdiensten behoort tot de mogelijkheden. De AIO 3 kan signaal tot 24-bit/192 kHz verwerken.

De AIO 3 is met zijn twee keer 45 Watt vermogen volgens Triangle geschikt voor kamers tot zo’n twintig vierkante meter. De kast is gemaakt van hout en volgens Triangle is dit bij uitstek het materiaal om luidsprekers van de bouwen. Alle elektronica bevindt zich in de alumnium onderkant van de AIO 3. Triangle heeft passieve cross-over filters ingebouwd.

De Triangle AIO 3 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, blauw en groen. Voor een bedrag van 599 euro gaat hij over de toonbank.

Triangle AIO C: neem een versterker of actieve luidsprekers op in het AIO-ecosysteem

De AIO C is een klein aluminium kastje met daarin dezelfde functies als de AIO 3 met dat verschil dat geen luidsprekers en ingangen aanwezig zijn. De AIO C heeft ook geen knopjes om het volume te regelen. Muzieksignaal komt binnen via wifi of via een RJ-45-aansluiting.

In tegenstelling tot de AIO 3, lijkt de AIO C niet op te willen vallen en hij zou zelfs uit het zicht geplaatst kunnen worden. De AIO C is dan ook bedoeld voor aansluiting op een set actieve luidsprekers, of op een versterker of DA-converter.

De Triangle AIO C wisselt voor 159 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE