NIEUWSElipson

Elipson MC Mini: compacte versterker en dac met bluetooth

Het Franse audiomerk Elipson heeft de MC Mini geïntroduceerd. De MC Mini is een compacte versterker met analoge en digitale ingangen en bluetooth-connectiviteit. Vanwege de autosense-functie kan hij desgewenst uit het zicht worden geplaatst. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd. Het compacte kastje herbergt een klasse D-versterker die 40 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren en 80 Watt aan vier Ohm. 

Elipson MC Mini: compacte en lichte versterker met dac en bluetooth

De nieuwe MC Mini van het Franse audiomerk Elipson weegt slechts twee kilogram en is 210 x 210 x 60 millimeter groot. Ondanks dit relatief kleine formaat kan de MC Mini twee keer 40 Watt aan acht Ohm en twee keer 80 Watt aan vier Ohm leveren. Formaat en gewicht in aanmerking nemende kan dit niet met een klasse AB-versterker en de MC Mini heeft dan ook klasse D-versterkers aan boord, die bekend staan om hun zeer hoge rendement en zeer lage warmteontwikkeling.

De MC Mini is feitelijk onder de Music Center BT van Elipson gepositioneerd. Elipson staat bekend om zijn ronde vormen maar de MC Mini is een gewoon vierkant kastje. Net als zijn duurdere zusje kan de MC Mini via bluetooth aptX verbinding maken met een bron, naast de digitale coaxiale en optische ingang en de analoge cinch-ingang en jackplug-ingang. De MC Mini heeft een enkele set luidsprekerklemmen, een 3,5-millimeter subwooferuitgang en een usb-aansluiting voor oplaadapparaten. Ook is voorzien in een line-out connector waarmee een tweede MC Mini-versterker kan worden aangestuurd om te voorzien in een configuratie met vier luidsprekers.

De MC Mini heeft een autosense-functie. Tevens levert Elipson een IR-sensor mee voor de IR-afstandbediening dus de gebruiker kan de MC Mini desgewenst uit het zicht plaatsen. Montagebeugels voor wand of plafondmontage worden ook meegeleverd.

Elipson MC Mini: prijs en leveringsinformatie

De MC Mini is uitsluitend verkrijgbaar in het zwart en wisselt voor net geen 400 euro van eigenaar.

EDITORS' CHOICE