NIEUWSShan

Shan Audio uit Tsjechië: combinatie van goed geluid en mooi design

Shan Audio is een luidsprekerbouwer die is gevestigd in de plaats Tranovice in Tsjechië. Het bedrijf bouwt vloerstaanders en monitorluidsprekers. Omdat Shan Audio zijn producten met de hand bouwt, is de klant in verregaande mate vrij om de gewenste RAL-kleur te kiezen. Per 1 oktober 2018 is het hele portfolio van Shan Audio van de supercompacte Lyra S tot en met de kostbare Icebox II in Nederland verkrijgbaar. 

Shan Audio: handgebouwde luidsprekers uit Tsjechië

Shan Audio is een Tsjechische fabrikant van high end-speakers met een lange historie. Het bedrijf werd in 1991 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een kwaliteitsmerk voor audio, custom design en flexibele toepassingen. Bij alles wat ze doen is het vertrekpunt: zeer goed geluid en tevreden gebruikers.

Het bedrijf is klein maar zeer professioneel,. Shan Audio opereert de laatste jaren vanuit een fabriek op de grens met Tsjechië en Polen, in het rustieke Tranovice. Alle speakers worden met de hand gemaakt en gespoten. Ook de spikes, standaards en voeten worden uit aluminium in eigen huis gefabriceerd.

Omdat Shan Audio alles zelf produceert is het bedrijf veel flexibeler ingesteld dan veel andere speakerproducenten. De speakers zijn in nagenoeg elke RAL-kleur verkrijgbaar in zowel een matte als hoogglans uitvoering. Iedere set wordt speciaal op bestelling in de gewenste afwerking gefabriceerd.

Op dit moment bestaat het portfolio van Shan Audio uit een drietal lijnen:

  • De Cithara-serie, bestaat uit een monitor (vanaf 949 euro per paar) en een vloerstaander, de Cithara 2 (vanaf 1.699 euro per paar).
  • De Lyra-serie is gericht op de moderne gebruiker die naast goed geluid ook op zoek is naar een fraai en fris design. Ook deze serie bestaat uit twee modellen. De Lyra S (monitor, vanaf 1.149 euro per paar) en de Lyra L (slanke vloerstaander, vanaf 1.899 euro per paar). Verder is er nog de Lyra center (vanaf 899 euro per stuk) voor in een surround-opstelling.
  • Tot slot is er de Icebox-serie, die zich richt op het hoogste spectrum in het high end segment. De serie bestaat uit de Icebox I (monitor, incl. stands 6.999 euro per paar) en de Icebox II (vloerstaander, 15.999 euro per paar).

Meer weten? Ga dan naar de Nederlandstalige website www.shanaudio.nl.

De gehele serie is vanaf nu te beluisteren bij:

Omera – Hifi en Streaming Media
Markt 3
3131 CR Vlaardingen
Tel. 010 - 7600 190

 



EDITORS' CHOICE