NIEUWSLinn

Linn Selekt DSM: streamer met of zonder ingebouwde versterker


Sinan Kökbugur | 21 september 2018 | Fotografie Fabrikant | Linn

Het Schotse Linn heeft een nieuwe netwerkspeler uitgebracht genaamd Linn Selekt DSM. De nieuwe Selekt DSM is modulair opgebouwd en is onder andere leverbaar met of zonder ingebouwde versterker. Volgens Linn brengt de nieuwe Selekt DSM “het gevoel terug naar digitale audio”. In oktober 2018 zou de nieuwe streamer verkrijgbaar moeten zijn.

Linn Selekt DSM: modulair gebouwde streamer

De in Schotland gevestigde audiofabrikant Linn heeft de Linn Selekt DSM gelanceerd, een modulair gebouwde netwerkspeler die eventueel voorzien kan worden van een geïntegreerde versterkermodule. Elf jaar na de introductie van de eerste netwerkspelers in 2007 is dit het vierde model van Linn.

Gilad Tiefenbrun, Managing Director van Linn, zegt het als volgt: 'We zijn dol op de helderheid van digitale muziek, maar we houden ook van de tastbaarheid van fysieke geluidsdragers. Het is gemakkelijk om te voelen dat we het contact met de meeslepende ervaring van het afspelen van een vinylplaat zijn kwijtgeraakt - de LP-selectie, de armbediening, de anticipatie tijdens die eerste pops en clicks - en dat het afspelen van muziek slechts een veeg en een tik vereist. De nieuwe Selekt DSM geeft ons fysieke interactie met digitale muziek; elk aspect is met precisie ontworpen voor een voelbare en verrijkte luisterervaring.” We mogen aannemen dat hiermee niet wordt bedoeld dat ruis en tikken zoals afkomstig van een vinylplaat ook in digitale opnames te horen zullen zijn.

Op de bovenkant is een fysieke juweelachtige op een wijzerplaat lijkende glazen knop gemonteerd en een aantal te programmeren drukknoppen. De Selekt DSM kan zonder app worden bediend. De geslepen glaswijzer begint te gloeien als hij wordt benaderd en draait met een horlogeachtige precisie als reactie op een aanraking. De aanpasbare slimme knoppen, die aanvoelen als pianotoetsen wanneer ze worden ingedrukt, reageren onmiddellijk met de gedetailleerde muziekinformatie die verschijnt op het onyx-zwarte OLED-display.

Gefreesde ventilatieopeningen vloeien over de behuizing en volgen een pad langs de warmtebronnen voor natuurlijke koeling. Verchroomde voeten zorgen voor een stevige basis. Elke Selekt DSM is handgemaakt in de Linn-fabriek in Glasgow. Om de slanke uitstraling af te maken, is de Selekt DSM alleen in het zwart verkrijgbaar.

De Selekt DSM bevat de nieuwe versie van Linn's Space Optimization-technologie. Space Optimization maakt gebruik van de unieke digitale signaalverwerking van Linn om ervoor te zorgen dat het best mogelijke geluid wordt verkregen waardoor de vervormende effecten van de luisterruimte worden verwijderd.

Linn Selekt DSM: prijzen en leveringsinformatie

De Selekt DSM is modulair en te upgraden en dus ontworpen om een klant in staat te stellen om precies te configureren wat voor hem belangrijk is op basis van hoe het thuis zal worden gebruikt. De Linn Selekt DSM heeft standaard een phono-trap aan boord. Eventueel kan een module geplaatst worden met klasse D-versterkers die twee keer 50 Watt aan acht Ohm of twee keer 100 Watt aan vier Ohm kunnen leveren. Desgewenst kan ook een Katalyst dac-module worden geplaatst.

De onderstaande configuraties worden geselecteerd op het moment van aankoop of kunnen op een later tijdstip worden bijgewerkt, waardoor de prestaties of functie verbeteren, of beide. Upgrades hebben de vorm van verwijderbare cartridges, zodat een Linn-specialist snel en eenvoudig een upgrade thuis bij de klant kan uitvoeren. Levering zal naar verwachting in oktober 2018 starten. 

  • Linn Selekt DSM: € 4.840
  • Linn Selekt DSM met geïntegreerde versterker: € 6.355
  • Linn Selekt DSM met Katalyst-dac: € 6.655
  • Linn Selekt DSM met geïntegreerde versterker en Katalyst-dac: € 8.170
MERK

EDITORS' CHOICE