NIEUWS

In memoriam John Snijders, Snijders Hifi

Redactie Hifi.nl | 18 september 2018

Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws dat John Snijders, oprichter en eigenaar van Snijders Hifi, vorige week is overleden. Na een ziekbed van een aantal maanden, waarin hij altijd sterk, positief en waardig is gebleven, is hij woensdag jongstleden op 71-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn familie overleden.

John Snijders was meer dan 40 jaar actief vanuit zijn eigen speciaalzaak en kan gezien zijn lange staat van dienst in de Nederlandse hifi-wereld met recht gezien worden als een bepalende speler in dat landschap. Niet in de minste plaats door de fraaie locatie van zijn zaak aan de Hoogstraat in Rotterdam, waar hij maar liefst 43 jaar de scepter voerde en waarmee hij gezien kan worden als een van de pioneers van het winkelbeeld anno nu. Toen hij op 67-jarige leeftijd in 2014 besloot om de deuren te sluiten, hoefde het team van Hi-Fi Klubben Nederland niet lang na te denken om de hifi-activiteiten in zijn pand door te zetten. 

John Snijders dreef zijn nering op een manier die hem een zeer hechte en vaste klantkring heeft bezorgd. Met een geheel eigen filosofie en een paar doorgewinterde personeelsleden. Daaronder klassiekkenner bij uitstek Sander Mijnster, maar ook de onmiskenbaar altijd aanwezige Fred Marchee. De winkel was in drie hoofdmoten opgedeeld, met een jazz en klassieke cd-afdeling, de audiowinkel op de begane grond en de drie luisterruimtes boven. Naast de focus op high-end audio vanuit een unieke benadering en een volkomen eigen stijl, waar hij al die decennia aan vasthield, bestierde John dus feitelijk ook een cd- en platenzaak. Daarnaast was hij in latere jaren actief als importeur en bracht hij vanuit Number4Audio onder meer de markante hoornspeakers van Avantgarde Acoustics naar Nederland. 

Het afscheid van John vindt plaats op woensdag 19 september. De familie heeft ons verzocht de details te delen voor wie daarbij aanwezig wil zijn. Er zal om 11.15 uur in de ochtend een dienst zijn in de Sint-Liduinakerk aan de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan 17 in Hillegersberg (gemeente Rotterdam). De uitvaart is om 13.30 uur  bij Hofwijk aan de Delftweg 230 in Rotterdam.

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe. 


EDITORS' CHOICE