NIEUWS

Zaterdag en zondag: XFI Audioshow 2018

Redactie Hifi.nl | 21 september 2018

Het is (bijna) zover: we mogen dit weekend weer naar Brabant voor de XFI Premium Audioshow, op 22 en 23 september 2018 in de vertrouwde Koningshof te Veldhoven. Met 70 luisterruimtes, circa 350 merken en deelnemers van over de hele wereld is XFI met afstand de audioshow met het grootste en meest diverse audio-evenement van de Lage Landen.

XFI Audioshow op zaterdag 22 en zondag 23 september 2018

“Natuurlijk mag jij als audio- en muziekliefhebber XFI 2018 niet missen. Hieronder, om je lekker te maken, een klein overzicht van de primeurs van dit jaar. En dat is maar een minimale greep uit het enorme aanbod. Kom luisteren!” aldus de organisatie van de XFI Audioshow. Hieronder een niet-uitputtende lijst van deelnemers  die hun producten zullen demonstreren.

Lees ook ons verslag van XFI 2017

De PM-KI Ruby van Marantz, een versterker waar Ken Ishiwata persoonlijk alle componenten voor uitzocht.

Voor het eerst in Europa: De open baffle speakers van Spatial. In de VS krijgen ze lyrische reviews.

Klipsch lanceert de RP-8000F, een fenomenale èn betaalbare krachtpatser; dat laatste dankzij de vernieuwde Tractrix-hoorntechnologie en de dual acht-inch koperen gedraaide Cerametallic Cone Woofers die de speaker zo efficiënt maken.

JK Acoustics introduceert een prototype: de JK Integrated2 Amp met volledig gescheiden voeding wat resulteert in een zo groot mogelijke kanaalscheiding, en dat zorgt voor een zo gering mogelijke vervorming.

De ‘return of the legend’: Het adembenemende Goldmund is terug en presenteert zich voor ’t eerst bij XFI.

Peter Lyngdorf,  oprichter van Lyngdorf Audio, demonstreert zijn ruimtecorrectiesysteem RoomPerfect en laat horen dat zorgvuldige speakerplaatsing niet zo belangrijk meer is.

Charisma Audio MC elementen voor het eerst in Nederland; door de relatief hoge uitgangsspanning matchen ze makkelijk met diverse phono-trappen en geven een zo neutraal mogelijk klankbeeld.

De spectaculaire Element 118 monoblokken van het Amerikaanse Merrill Audio beleven hun première op XFI.

Het Canadese Totem Acoustics introduceert de Signature One, een hommage aan de legendarische Model 1.

Het wereldwijd geprezen Metrum Acoustics uit Eindhoven, lanceert op de XFI de nieuwe Metrum Baby Dac

Voor het eerst in productie: De Takumi platenspeler van Hifi Matters. Je hebt hem natuurlijk eerder gehoord op de XFI, maar nu met de laatste verbeteringen, klaar voor het grote publiek.

432 EVO is terug met Kommer Kleijn en de actieve John Watkinson Speakers, één van de weinige speakers die zowel het tijdsdomein als de real life dynamics van echte instrumenten zoals een snaredrum of drumset kunnen weergeven. 

Het Schotse Linn heeft laten weten met een daverende wereldpremière naar XFI te komen; wat precies onthult het bedrijf op 22 september. Spannend.

Luister je graag via een hoofdtelefoon? Dan kun je je hart ophalen in Headspace, het XFI head fi event; met prachtig nieuws van Shure, Music Meters, Focal, Meze en vele andere merken.

Het is een hele lijst maar het is bij lange na nog niet alles. Nieuwsgierig geworden? Bestel je ticket – met korting – via https://x-fi-audioshow.nl/tickets.

EDITORS' CHOICE