Totem Kin Play: Totem’s eerste actieve luidspreker

De Canadese luidsprekerbouwer Totem Acoustic heeft zijn eerste model actieve luidspreker uitgebracht en voor het eerst getoond aan het publiek op de CEDIA 2018 in de VS. De nieuwe luidspreker genaamd Kin Play is een master/slave-systeem en is ook voorzien van bluetooth-connectiviteit. In november 2018 zou de nieuwe Totem Kin Play op de markt moeten komen.

Totem Kin Play: actief master/slave-luidsprekersysteem met bluetooth

De Kin Play is volgens Totem meer dan de zoveelste bluetooth-luidspreker. Het is in eerste instantie de eerste actieve luidspreker van Totem. Om een breed publiek aan te spreken is bluetooth-connectiviteit toegevoegd (versie 4.1 met aptX en aptX HD), maar de gebruiker heeft ook een optische ingang en een analoge cinch-ingang tot zijn beschikking. De analoge cinch-ingang heeft een keuzeschakelaar waarmee de gebruiker kan kiezen tussen een gewone lijningang en een draaitafelingang voor mm-elementen. Voor wie meer lage tonen wil hebben, de Kin Play is uitgerust met een subwoofer-uitgang.

Totem heeft de Kin Play uitgevoerd als master/slave-systeem. De linkerluidspreker heeft de versterkers en aansluitingen aan boord. De rechterluidspreker is passief en dient met een luidsprekerkabel te worden verbonden met de linkerluidspreker.

De Totem Kin Play maakt gebruik van een krachtige vijf-inch Customized Natural Hybrid woofer en een één-inch op maat gemaakte metaallegering dome-tweeter. Het opgegeven frequentiebereik ligt volgens de fabrikant tussen 50 Hz en 20 kHz. De ingebouwde versterker heeft een vermogen van twee keer 120 Watt.

De Totem Kin Play meet 180 x 355 x 235 millimeter. De actieve luidspreker weegt 7,2 kilogram en de passieve luidspreker 5,4 kilogram.

Totem Kin Play: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Totem Kin Play zou in oktober 2018 op de markt moeten komen. Helaas kan de klant niet kiezen tussen verschillende uitvoeringen, dus op dit moment moet hij genoegen nemen met de Satin Black-afwerking. De Kin Play wordt geleverd met bijpassend frontjes, die met magneetjes op hun plaats wordt gehouden. Alle nodige kabels voor verbinding met verschillende bronnen en een bijpassende IR-afstandsbediening worden ook meegeleverd..

De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar in de geruchtenmolen circuleert een prijs van 999 dollar. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele douaneheffingen en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE