NIEUWSTechnics

Technics toont prototypes sacd-speler en versterker op IFA in Berlijn

Het Japanse Technics heeft vandaag op de IFA audiobeurs in Berlijn een tweetal nieuwe apparaten getoond. Beide apparaten zijn nog prototypes en op het front was geen naam of typeaanduiding te vinden. Technics is spaarzaam met het geven van informatie, maar kon wel aangeven dat de apparaten waarschijnlijk niet eerder dan in het eerste kwartaal van 2019 op de markt zullen verschijnen. De beschikbare informatie en foto’s willen wij alvast delen met onze lezers.

Technics SL-G700: prototype van SACD-speler met streaming functies

Het bovenste apparaat is een sacd-speler die ook streamingfuncties heeft. Het apparaat beschikt over digitale in- en uitgangen en is dus flexibel in gebruik. Op het front en ook op het begeleidende kaartje staat geen naam of typeaanduiding, maar naar verluidt zou het apparaat de naam SL-G700 hebben gekregen. Aangezien het apparaat is voorzien van XLR-uitgangen zal hij vermoedelijk niet in het budgetsegment vallen.

Waarschijnlijk komt hij in februari of maart 2019 op de markt. In de geruchtenmolen circuleert een prijs die ligt tussen 2.000 en 3.000 euro, maar Technics kon officieel nog niets zeggen over de prijs en ook nadere technische specificaties ontbreken vooralsnog.

Technics SU-G700: geïntegreerde versterker met VU-meters en digitale ingangen

Het onderste apparaat is een geïntegreerde versterker met de naam SU-G700. De VU-meter is terug van weggeweest. Volgens het begeleidende kaartje kan de versterker twee keer 140 Watt aan vier Ohm leveren.

De VU-meters geven de versterker dan wel een beetje een retro-uiterlijk, maar de versterker is met digitale ingangen, gewone lijningangen en een mm-ingang voor een draaitafel helemaal bij de tijd.

Als wij meer informatie hebben ontvangen, zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

 


EDITORS' CHOICE