Veel, meer, meest: 48/64 kanalen op de Trinnov Altitude32/Altitude48ext

Het Franse audiobedrijf Trinnov heeft goed nieuws voor de veeleisende liefhebbers van home theater. De nieuw aangekondigde AV-processor Altitude48ext kan samen met de eerder uitgebrachte Altitude32 48 tot 64 kanalen verwerken. Kanalen kunnen ook worden gebundeld zodat meerdere luidsprekers of subwoofers per kanaal kunnen worden ingezet. Het publiek op de CEDIA Expo 2018 zal de apparaten voor het eerst mogen zien. Naar verwachting zullen de eerste leveringen in het najaar van dit jaar plaatsvinden. De prijs zal later bekend worden gemaakt. 

Trinnov Altitude32 en Altitude48ext: Home Atmos non plus ultra

De Altitude32 van het Franse Trinnov was vanaf de introductie in 2015 geschikt voor de verwerking van 32 afzonderlijke kanalen. De makers van DSP-chips zijn er volgens Trinnov in geslaagd om 16 kanalen te verwerken en Trinnov heeft dan ook de Altitude32 uitgebreid naar 48 kanalen waarvan 32 stuks analoge uitgangen en nog eens 16 via de AES digitale uitgangen.

Het resultaat is weergave van een volledige Home Atmos setup in een 24.1.10-layout en dan blijven er nog 14 kanalen over die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld bi- of tri-amping.

De 16 AES digitale uitgangen vereisen natuurlijk een DA-converter van hoge kwaliteit en die wordt door Trinnov geļmplementeerd in de Altitude48ext die is gebaseerd op de Magnitude32. De Altitude48ext heeft 16 AES digitale ingangen en 32 analoge uitgangen die zijn voorzien van de dezelfde DA-converters als in de Altitude32. Op deze wijze kunnen in totaal 64 onafhankelijke kanalen worden aangestuurd.

De Altitude48ext is meer van een DA-converter, zo stelt Trinnov. De processorkracht maakt het mogelijk om vierweg actieve crossovers in te stellen. Het gedrag van subwoofers kan verregaand worden aangepast. Een combinatie van de Altitude32 met 48-kanaals optie en de Altitudee48ext geeft een beschikbaarheid van 64 kanalen. De grenzen van wat mogelijk is in een home theater opstelling wordt op deze wijze opnieuw gedefinieerd, aldus Trinnov.

Trinnov Altitude32 en Altitude 48ext: prijzen en leveringsinformatie

Het publiek van de komende CEDIA Expo 2018 krijgt de primeur. Leveringen zullen naar verwachting starten in de herfst van 2018. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE