NIEUWSSonos

Sonos implementeert AirPlay 2 op aantal Sonos-luidsprekers

Het Amerikaanse Sonos heeft nieuwe software voor zijn eco-systeem uitgebracht. AirPlay 2 is vanaf nu beschikbaar voor Sonos. Dat betekent dat het geluid van iOS-apparaten direct te streamen is naar een aantal Sonos-speakers, waaronder de nieuwe Sonos Beam, de Sonos One, de Playbase en de tweede generatie Play:5-speakers. De gebruiker kan ook Siri aanspreken, maar alleen voor muziek die afkomstig is van Apple Music.

AirPlay 2 op ecosysteem van Sonos

“AirPlay 2 is vanaf nu beschikbaar voor Sonos. Dat betekent dat het geluid van je iOS-apparaten direct te streamen is naar je Sonos-speakers. Van muziek, podcasts en radio tot video’s en audioboeken. Met AirPlay 2 speel je de muziek en podcasts die op je iOS-apparaten staan direct af op je Sonos-speakers, waaronder de nieuwe Sonos Beam, de Sonos One, de Playbase en de tweede generatie Play:5-speakers. Daarnaast stream je AirPlay-content via één ondersteunde speaker naar andere Sonos-speakers in jouw huis die met het systeem zijn verbonden,” aldus het Amerikaanse Sonos.

Het komt er dus grofweg op neer dat AirPlay 2 zal werken op de wat nieuwere apparaten van Sonos. De Sonos Play1, Play3 en Playbar krijgen dus geen ondersteuning van AirPlay 2, maar wellicht verandert dat nog in de toekomst.

Wie AirpPlay 2 op Sonos gaat gebruiken, kan ook spraakassistent Siri aanspreken. Siri kan desgevraagd een favoriet nummer, album of playlist op Apple Music via een iOS-apparaat op een Sonos-speaker afspelen.

Het grote voordeel van AirPlay 2 is dat elke luidspreker die AirPlay 2 ondersteunt onderdeel kan worden van een multiroom-netwerk, ongeacht het merk. Een nadeel is dat Apple’s gesloten systeem momenteel alleen Apple Music laat streamen via de nieuwe AirPlay standaard. Via de Sonos-app kunnen wel andere streamingdiensten gebruikt worden.

Meer weten? Kijk dan op de website van Sonos.


EDITORS' CHOICE