NIEUWSAesthetix

Aesthetix lanceert Eclipse-versie van Saturn-productlijn

Het in Californië gevestigde audiobedrijf Aesthetix heeft zijn Saturn-productlijn op een aantal punten herzien en verbeterd en uitgebracht als Saturn Eclipse-productlijn. De verbeteringen zijn elektrisch of mechanisch van aard. We weten nog niet vanaf wanneer de leden van de Saturn Eclipse-productlijn in Nederland leverbaar zullen zijn en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Aesthetix Eclipse-versie van Saturn-productlijn

Volgens het Californische Aesthetix is de Eclipse-versie de ultieme versie van de Saturn-productlijn en zijn een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Tot de verbeteringen behoren het gebruik van talloze nieuwe exotische StealthCap-condensatoren met name in kritische koppelingsfuncties. Elke condensator is individueel met de hand gemaakt en specifiek afgestemd op Aesthetix Eclipse. Er zijn nog meer elektrische verbeteringen, waaronder geselecteerde en afgestemde condensatoren, zorgvuldig gematchte eindtransistors en condensatoren. Ook zijn mechanische verbeteringen doorgevoerd, waaronder een geavanceerde mechanische chassisisolatie en een geavanceerde aarding van de voeding.

In de Eclipse-edities van de Janus- en Calypso-voorversterkers zijn hoogfrequente afstemcondensatoren geïnstalleerd en met de hand afgesteld om de frequentierespons af te stemmen op een strakke 0,1 dB-standaard. De Eclipse-editie van de Atlas-vermogensversterker heeft gematchte eindtransistors, die dienen om specifieke aspecten van vervorming van de uitgangstrap met maar liefst 40 dB te verlagen. In alle edities van de Atlas ontvangt elk bipolair uitvoerapparaat (16 per kanaal) zijn voeding via een koperen busstaafontwerp. In de Eclipse-editie worden gedistribueerde filmcondensators toegevoegd aan elk uitvoerapparaat, waardoor de impedantie verder wordt verlaagd.

In eerdere edities van de Saturn-reeks zijn de transformatoren direct op het chassis gemonteerd met daartussen een laag dempingmateriaal. In de Eclipse-editie worden de transformatoren geïsoleerd van het chassis met behulp van een speciaal ontworpen isolerende montage, waardoor de hoeveelheid mechanische trillingen van de transformator naar het chassis wordt verminderd. Dempingmateriaal wordt toegevoegd op kritieke chassispunten, vooral die met grote oppervlakken.

Eclipsedities van de Rhea phonostage en Calypso en Janus voorversterkers ontvangen een nieuwe voeding met verbeteringen met betrekking tot warmtedissipatie, overspanning en piekbescherming.

Alle Saturn Eclipse-componenten zijn nu voorzien van Nimbus-koppelingen van Harmonic Resolutions Systems, speciaal gemaakt voor Aesthetix, ter vervanging van de eerdere rubberen voetjes.

We weten nog niet wanneer de nieuwe Eclipse-versie van de Saturn-productlijn naar Nederland zal komen en voor welke prijs. Wij zullen dit bericht bijwerken als wij meer informatie hebben.


EDITORS' CHOICE