Electrocompaniet scheert langs afgrond maar is gered

Het Noorse audiobedrijf Electrocompaniet heeft een financieel moeilijke periode achter de rug. Het bedrijf had liquiditeitsproblemen en had zelfs surséance van betaling aangevraagd. Het bedrijf is gered door een groep beleggers en heeft laten weten weer volledig operationeel te zijn.

Electrocompaniet: uitstel van betaling en redding

De afgelopen maanden heeft het Noorse Electrocompaniet AS met financieel onweer te maken gehad. Aanleiding was het failliet gaan van een belangrijk dealernetwerk in Noorwegen. Het bedrijf heeft een Noorse insolventieprocedure gestart en het gevolg was dat alle activiteiten werden gestaakt. Een bewindvoerder was aangesteld om te kijken naar levensvatbaarheid en het aantrekken van extern kapitaal.

Op 21 juni jl. heeft een groep beleggers onder leiding van de heer Roy Gausaker het bedrijfsterrein gekocht en het bedrijf en de fabriek zijn weer volledig operationeel. “De groep investeerders herstructureren schulden en brengen nieuw kapitaal naar het bedrijf, waardoor het een zeer sterke financiële positie krijgt voor toekomstige groei en productontwikkeling." - zegt Nils Arne Bakke leidinggevende bij Electrocompaniet. Het managementteam wordt aangevuld door Øyvind Lundbakk als CEO en Mikal Dreggevik. De rest van het team is ongewijzigd en zal naar eigen zeggen de beste hifi-producten in zijn klasse blijven maken.

Ook de slogan van Electrocompaniet is ongewijzigd en luidt nog steeds “if music really matters”.

MERK

EDITORS' CHOICE