Cambridge Yoyo L: luidspreker die ook als soundbar kan worden gebruikt

Het Britse Cambridge Audio heeft de Yoyo L uitgebracht, een luidspreker met streaming-functionaliteit aan boord. De Yoyo L kan echter ook eenvoudig op een tv worden aangesloten en als soundbar gebruikt worden. Chromecast is al ingebouwd.

Cambridge Audio Yoyo L: streaming luidspreker voor bij de tv

Het in Groot-Brittannië gevestigde Cambridge Audio heeft de Yoyo L uitgebracht. De nieuwe luidspreker komt aan de bovenkant van de Yoyo-productlijn, waar de Yoyo S en de Yoyo M al deel van uitmaken. Het verschil? De Yoyo S en Yoyo M zijn kleiner en draagbaar. De Yoyo L is bedoeld voor thuisgebruik.

De Yoyo L is voorzien van Chromecast en heeft een optische aansluiting voor aansluiting van bijvoorbeeld een tv. De Yoyo L geeft dan het geluid van de tv weer, net zoals een soundbar dat zou doen. Chromecast werkt beter dan bluetooth, aldus Cambridge Audio. Voorts kan het volume van de Yoyo L met de afstandbediening van de tv worden bijgesteld. Spotify Connect wordt ook ondersteund.

Naast de optische aansluiting is ook een 3,5 millimeter jack-aansluiting aanwezig, alsmede een hdmi-aansluiting voorzien van ARC. Voorts kan draadloos verbinding worden gemaakt via wifi of bluetooth. Ontbreekt er iets? Ja, een RJ45- netwerkaansluiting is niet aanwezig.

In de Yoyo L zijn zes drivers verwerkt die ieder door een eigen versterker worden aangedreven. Ondanks de afmetingen van slechts 269 x 269 x 125 millimeter zou de Yoyo L volgens Cambridge voor kamervullend geluid moeten zorgen. Op de bovenkant van het apparaat zijn aanraaktoetsen geplaatst, maar bediening met een smartphone is natuurlijk ook mogelijk. De Yoyo L is omspannen met een stof van de Britse stoffenmaker Marton Mills. De stof is volgens Cambridge geluidstransparant en water- en vuilafstotend.

Cambridge Audio Yoyo L: prijs en leveringsinformatie

De Yoyo L is per direct leverbaar voor een prijs van net geen 400 euro. De koper kan kiezen uit een donkergrijze of lichtgrijze uitvoering. Kabeltjes worden meegeleverd.


EDITORS' CHOICE