NIEUWSAedle

Aëdle lanceert eerste draadloze hoofdtelefoon

De VK-X is de eerste draadloze hoofdtelefoon van Aëdle, de in Parijs gevestigde fabrikant van 'high-end travel instruments'. De nieuwe VK-X, een over-ear model, maakt verbinding via bluetooth en is voorzien van noise-cancelling. Aëdle gebruikt mooie en duurzame materialen en als koper kan je kiezen uit een aantal materialen. Belangstelling gekregen? Let op, er worden er in eerste instantie maar duizend stuks gebouwd. 

Aëdle VK-X: exclusieve hoofdtelefoon met een beperkte oplage

De VK-X van het in Parijs gevestigde Aëdle heeft een USB-C-poort en bevat een stereo 24-bit/96 kHz hoogwaardige DA-converter van AKM voor bekabeld gebruik en de audiofiele codecs (LDAC, APTX HD, AAC) voor draadloos gebruik via bluetooth. Aëdle’s VK-X wordt gemaakt met de Made-To-Order-service van het merk, met geselecteerde leersoorten en geanodiseerde aluminiumafwerkingen, die de klant kan kiezen uit een staalselectie.

De drivers hebben een diameter van 40 millimeter en de oorkussens zijn afneembaar en de gebruiker kan actieve noise-cancelling inschakelen. De VK-X weegt 250 gram en is opvouwbaar.

De hoofdtelefoon kan nu reeds besteld worden, maar de levering zal naar verwachting pas in november 2018 plaatsvinden. De verkoop vindt plaats via Indiegogo, een crowd-funding platform, en de oplage is in eerste instantie beperkt tot duizend stuks. De standaardverkoopprijs ligt op zo’n 650 dollar, maar wie nu reeds bestelt kan een korting krijgen tot circa 300 dollar. De prijs is overigens ook afhankelijk van de uitvoering die de koper heeft gekozen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Aëdle of op de pagina van Aëdle op Indiegogo.EDITORS' CHOICE