REVIEW

Copland, Abercrombie en Wheeler

Dr. Longbeard & Marja | 13 juni 2002

That’s for Sure

Knappe luister-improvisaties.

Negen stukken bevolken deze CD met oudgedienden Marc Copland, piano, John Abercrombie, gitaar en Kenny Wheeler trompet en flugelhorn.

En van deze negen stukken is er slechts een van een ander dan een lid van dit gelegenheidstrio; de Berlin compositie ‘How deep is the Ocean’.
De onmiskenbare gitaar van Abercrombie maakt van elk stuk op deze CD iets net even anders. Dan weer meelopend met de piano zoals in ‘When we Met’, dan weer puur solerend als in ‘That’s for Sure’ waar open snaren en hoorbare glissando’s de sfeer bepalen. Alle stukken zijn rustig, ingetogen en sfeervol. Eigenlijk zoals de afzonderlijke ECM opnames van Wheeler en Abercrombie. Maar de combinatie met Marc Copland maakt de sound net iets spannender eigenlijk, alsof hij als katalisator werkt zoals in ‘Dark Territory’ goed naar voren komt.

Het enige nadeel, en het is niet eens echt een nadeel, is dat de behoefte ontstaat om na deze CD iets meer up-tempo te gaan draaien. Alle stukken op deze CD zijn gedragen met lange noten en veel rust in het beeld. Een alternatief is natuurlijk van deze muziek te genieten met een mooie cognac voor een knapperig echt houtvuur.

CHR 70098


EDITORS' CHOICE