NIEUWSIXION

Ixion Maestro en Solo: multi-room audio uit Noorwegen

Het Noorse Ixion heeft een klein portfolio dat bestaat uit een tweetal producten, de Maestro en de Solo. Beide apparaten zijn geschikt voor multi-room audio en zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Ixion zet naar eigen zeggen in op kwaliteit en design gecombineerd met intelligente techniek.

Ixion Maestro en Solo: samen of los te gebruiken

Ixion komt voort uit het legendarische Tandberg Radio wat is opgericht in 1933. Ixion is het nieuwe smart audio systeem met Noorse roots opgericht in 2009 door founder Tom Austed en designer Bård Eker. Met de 25 jaar ervaring van Tom binnen de telecommarkt en op productdesign, de unieke designs van Bard (hij ontwierp tevens 's werelds snelste auto de Koenigsegg en de speedboot de Hydrolift) en een team van engineers van Tandberg Radio is dit een audiosysteem om niet te vergeten.

Met Tom's visie die ambitieus is maar kristal helder: ”Werk harder dan ieder ander om een visueel aantrekkelijk product te ontwerpen waar gedacht is aan gemak en niet is afgedaan aan geluidskwaliteit en materiaal.” Zij zijn erin geslaagd om samen met een team van software developers een easy to use smart audio systeem te ontwikkelen waarbij niet is afgedaan aan kwaliteit.

Met Ixion heeft Tom een smart audio systeem ontwikkeld dat voorloopt op zijn concurrenten. Door het gebruik van geavanceerde technologie hoeft de Maestro alleen aangesloten te worden op het netstroom en het wifi-netwerk en het systeem is klaar voor gebruik. Door deze innovatieve werkwijze en speciale software is het audiosysteem voor iedereen makkelijk en eenvoudig te bedienen.

Ixion heeft twee producten: de Meastro die fungeert als hoofdspeaker en de Solo die je los kan aansluiten in zeven verschillende kamers. De Solo's communiceren automatisch met de Meastro, zonder ze daarop aan te hoeven melden. De Ixion is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: blauw, rood, grijs en wit.

De Ixion Maestro en de Solo zijn verkrijgbaar bij geselecteerde dealers en online. De Meastro is verkrijgbaar vanaf 990  euro en de Solo vanaf 690  euro.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »