NIEUWSM2Tech

M2Tech Nash: instelbare mm/mc-phonoversterker

Het Italiaanse M2Tech heeft een nieuwe phono-versterker aangekondigd genaamd Nash. De M2Tech Nash heeft vier ingangen: phono mc, phono mm, line 1 en line 2. Beide phono-ingangen kunnen verregaand worden ingesteld. De mc -ingang maakt het instellen van de mc step-up gain (3dB tot 30dB) en ingangsimpedantie (10 Ohm tot 1 kOhm, continu) mogelijk. De mm-ingang maakt het mogelijk om ingangsweerstand (15 kOhm of 47 kOhm) en capaciteit (0 pF, 100 pF, 220 pF en 470 pF, plus elke combinatie van de basiswaarden) te kiezen. M2Tech heeft zijn best gedaan om een multifunctioneel apparaat te maken.

M2Tech Nash:instelbare  phono-versterker die ook gewone lijningangen heeft

Het in de Italiaanse plaats Pisa gevestigde M2Tech heeft met de Nash een makkelijk inzetbare phono-versterker gemaakt. M2Tech zegt: “de lijningangen fungeren als “bypass” om twee line-levelbronnen (een CD-speler, een tuner, of wat dan ook) aan te sluiten om te profiteren van de ingang van dezelfde versterker als waarop de Nash is aangesloten. Dit is in principe bedacht voor de Young MkIII, die slechts één analoge ingang heeft, maar het kan handig zijn bij elke versterker, vooral wanneer de Nash is aangesloten op een eindversterker met ingangsniveauregeling.”

M2Tech vervolgt zijn uitleg: “waarom twee verschillende ingangen voor mm en mc? Omdat op deze manier de eerste schakelaar op het signaalpad na de mc-step-up is, dus op een hoger niveau dan de minuscule micro-volt die door een MC-pick-up wordt geleverd. Bovendien kan de gebruiker tegelijkertijd twee elementen op de Nash aansluiten: één mc en één mm of mc met hoge uitgang, of twee mc, waarvan één via een externe step-up. Als het op phono-trappen aankomt, is de winst net als goed eten: nooit genoeg. Bijna alle phono-versterkers leveren uitgangsspanningen tussen 500 mV en 1 V, dat wil zeggen de spanning die wordt verkregen door toepassing van de standaard 40-46dB versterking op een mm-signaal. Omdat over het algemeen meer gain meer ruis betekent, kiezen ontwerpers voor een compromis tussen ruis en uitgangsspanning. Dit betekent dat in een systeem waarin een draaitafel en een CD-speler, een DAC of een streamer de belangrijkste bronnen zijn, de gebruiker het volume moet aanpassen elke keer dat hij van de draaitafel naar de DAC overschakelt en omgekeerd. De Nash is ontworpen om 2,5 V te leveren wanneer hij wordt aangedreven door een standaard 5 mV-output mm-element met geweldige ruisprestaties.

De mm-versterking kan worden ingesteld op 55 dB, 60 dB of 65 dB om elementen met uitgangsspanningen van 1 mV tot 5 mV of meer te accommoderen. Dit brede bereik of deze waarden hebben betrekking op mm-elementen, moving iron en moving flux-elementen en mc-elementen met medium tot hoge output. De mc-versterking kan van 3 dB tot 30 dB worden ingesteld, wat leidt tot een totale mc-versterking van 58 dB tot 95 dB. Dat is genoeg voor zo ongeveer elk element op de markt.”

M2Tech voegt nog toe: “de Nash heeft een display met alle huidige instellingen, plus een IR-afstandsbediening, plus een bluetooth-module die de gebruiker in staat stelt om de Nash te bedienen met de app voor zowel Android als iPhone / iPad. De Nash is gebaseerd op een discreet componenten-opampontwerp. Zes van dergelijke circuits worden gebruikt, met kleine verschillen tussen mc-step-up, mm-eerste trap en mm-tweede trap. Meerdere parallelle FET's met lage ruis werden gebruikt om ruis tot een minimum te beperken. De RIAA-equalizer is passief: deze keuze werd gedicteerd door de wens om een consistente prestatie te hebben op transiënten en een goed vervormingscijfer helemaal van 20 Hz tot 20 kHz en verder. De ingenieurs van M2Tech hebben een zeer geluidsarme voeding ontworpen met behulp van eersteklas geluidsarme geïntegreerde regelaars voor de mm-trappen en een speciaal ontworpen discrete componenten-regelaar met ultra-lage ruis voor de mc-step-up. Om de ruis laag te houden, werd het OLED-display aangepast, waardoor de ingebouwde boost-omzetter voor polarisatie van het display werd uitgeschakeld en met de ingang 15 V werd bestuurd.”

M2Tech Nash: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt zal de M2Tech Nash leverbaar zijn vanaf eind juni 2018. De prijs is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE