NIEUWSWilson Audio

In memoriam David Wilson (Wilson Audio)

Redactie Hifi.nl | 29 mei 2018 | Wilson Audio

Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws dat David Wilson, oprichter van Wilson Audio, is overleden. Zijn zoon Daryl Wilson is sinds twee jaar de CEO van het bedrijf, maar dhr Wilson was zelf nog volop actief als designer en engineer.

David Wilson groeide op met een voorliefde voor muziek en hifi-apparatuur en bouwde al in 1959 zijn eerste luidspreker, zo deelde hij tien jaar geleden in een interview met HiFi.nl. Later was hij onder meer actief als redacteur bij TAS, The Absolute Sound Magazine, waar hij zich bezighield met het verbeteren van de methoden om resultaten van apparatuur te meten. In 1973 richtte hij samen met zijn vrouw Sheryl Lee Wilson het bedrijf Wilson Audio op om professioneel - en zeer succesvol - luidsprekers te gaan vervaardigen. De eerste modellen verschenen in de vroege jaren 80.

De kleinste monitorspeaker toen op de markt verkrijgbaar ging voor zo'n 1600 dollar per paar over de toonbank, maar de Wilson WATT speaker kostte maar liefst 4400 dollar per paar. We kennen het merk dan ook vooral van de exclusievere speakers, zoals de Alexia Series 2 die eerder dit jaar bij Chattelin werd geïntroduceerd.

Eind 2017 werd er bij Dhr Wilson een zeldzame vorm van botkanker aangetroffen. Hij overleed vrijdag 25 mei jl. op 73-jarige leeftijd, in het bijzijn van zijn vrouw en familie. We wensen hen veel sterkte.


EDITORS' CHOICE