NIEUWSAudeze

Audeze LCD-4z: nieuwe “easy-drive” over-ear vlaggenschip hoofdtelefoon

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Audeze zegt dat zijn nieuwe hoofdtelefoon de 'eenvoudig te besturen versie van de LCD-4' is. De nieuwe LCD-4z heeft een nieuw uiterlijk en een hoger rendement. Het nieuwe model is ontworpen met een nieuwe magnesiumbehuizing om een lichtere hoofdtelefoon te produceren, maar Audeze zegt dat de LCD-4z de geluidsignatuur van vlaggenschip LCD-4 heeft behouden. 

Audeze LCD-4z: makkelijk aan te sturen over-ear vlaggenschip

Het in de VS gevestigde Audeze zegt het als volgt: “we hebben als basis het prijswinnende ontwerp van onze top-of-the-line LCD-4 genomen en het nieuwe model LCD-4z geconstrueerd met een speciale 15 Ohm spreekspoel, waardoor hij aanzienlijk eenvoudiger is aan te sturen dan de originele LCD-4. De nieuwe LCD-4z vervangt niet de originele 200 Ohm LCD-4, maar biedt een perfecte oplossing voor gebruikers die op zoek zijn naar dezelfde klanksignatuur en tegelijkertijd een eenvoudigere aansturing."

Audeze vervolgt: “de LCD-4z heeft een donkere esthetiek met gouden accenten. De magnesiumringen van de LCD-4z zijn ontworpen om sterk, lichtgewicht en niet-resonerend te zijn. De LCD-4z beschikt over ons meest geavanceerde diafragma-ontwerp; onze exclusieve nano-schaal film weegt eigenlijk minder dan de lucht die hij verplaatst Voordelen zijn een snellere respons voor met name een betere transiënte / impulsrespons, beeldvorming en de diepste, meest accurate basrespons van elke beschikbare koptelefoon,” aldus Audeze.

Dubbele Fluxor magneetarrays brengen de magnetische flux op 1,5 Tesla, bijna een verdubbeling van het vermogen van het diafragma. De gepatenteerde Fazor Element-golfgeleider vermindert de diffractie van geluidsgolven. Audeze zegt: “Door onze Fluxor magneetarrays, diafragma op nanoschaal, Fazors, Uniforce spreekspoel en andere functies te combineren, geven de LCD-4 en LCD-4z u nog lagere vervorming en grotere nauwkeurigheid - meestal 1/10 van de vervorming van conventionele hoofdtelefoons “.

De drivers hebben een diameter van 106 millimeter en een frequentiebereik van 5 Hz tot 20 kHz. Het gebruik van magnesium en een hoofdband van koolstof heeft de hoofdtelefoon circa 25% lichter gemaakt. De hoofdtelefoon wordt ontworpen, ontwikkeld en met de hand gemaakt in de fabriek van Audeze in Californië.

Audeze levert een draagetui mee en een kabel die de gebruiker de keuze geeft tussen symmetrische of asymmetrische aansluiting.

Audeze LCD-4z: prijs en leveringsinformatie

De Audeze LCD-4z zal naar verwachting vanaf volgende maand beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 4.850 euro.

EDITORS' CHOICE