NIEUWSDALI

Dali CD nummer 5 nu verkrijgbaar

We schreven in onze München verslaggeving al dat al Dali weer een nieuw album heeft uitgebracht. Inmiddels is deze vijfde Dali CD, opgenomen bij gelegenheid van de 35ste verjaardag van het merk, verkrijgbaar in de webshop van het merk. Het album is later bovendien verkrijgbaar op 180 grams vinyl.

Het is inmiddels de vijfde editie van de bekende uitgave van het Deense luidsprekermerk, en de eerste keer dat Dali artiesten uit eigen land heeft gezocht om opnames te maken. De vier eerdere albums waren compilaties van bestaande liedjes die geremasterd werden. "In een muziekindustrie waar hard, gecomprimeerd geluid steeds populairder wordt willen we die geluidsnormen graag uitdagen. Dat heeft ons ertoe gebracht om enkele van de beste Deense muzikanten uit te nodigen om samen met ons een ​​album te maken."

"Ons doel was om muziek te maken met lef en authenticiteit, door zo min mogelijk compressie en Auto-Tune op de opnames te gebruiken en door alle instrumenten, lead vocals en achtergrondzang ter plekke op te nemen. Elke individuele opname is live in de studio gemaakt met alle instrumenten, muzikanten, afzonderlijke microfoonopstellingen en noodzakelijke mixapparatuur geïnstalleerd, waardoor we de artiesten de controle konden geven en het hele proces konden laten beïnvloeden."

Het resultaat is 17 originele opnames van artiesten uit net zoveel verschillende muziekgenres, die in de Medley Studios in Kopenhagen aan de slag gingen met de ervaren Jakob Groth als ingenieur, en industrielegende Bjørn Engelmann van de Cutting Room in Stockholm in dienst van de mastering.

Je vindt de DALI CD Vol. 5 in de in de Dali shop.

MERK

EDITORS' CHOICE