NIEUWSMcIntosh

McIntosh MCD600 en MS500: nieuwe sacd/cd-speler en streamer

Het Amerikaanse McIntosh heeft een tweetal nieuwe producten gelanceerd. De eerste is de MCD600, een sacd/cd-speler die ook als DA-converter gebruikt kan worden. De tweede is de MS500, een netwerkspeler die ook is voorzien van een SSD van 500 GB voor lokale opslag van muziekbestanden. Beide apparaten zouden in de loop van deze maand op de markt moeten komen. 

McIntosh MCD600: sacd/cd-speler die voorzien is van digitale ingangen en uitgangen

De nieuwe MCD600 van het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh kan niet alleen sacd’s en cd’s afspelen maar ook muziek die van een data-cd, data-dvd of van een usb-stick afkomstig is. De gangbare bestandsformaten worden ondersteund, waaronder AAC, AIFF, ALAC, DSD (tot DSD128), FLAC, MP3, WAV (tot 24-bit/192 kHz) en WMA.

De DA-converter is een achtkanaals 32-bit PCM/DSD model die in vierkanaals modus werkt. Links en rechts hebben dus ieder vier kanalen tot hun beschikking. PCM-signaal wordt omgezet naar 32-bit/384 kHz signaal.

De gebruiker heeft de beschikking over een variabele en een vaste analoge uitgang, beiden zowel in cinch als in XLR uitgevoerd. Eventueel kan de MCD600 dus rechtstreeks op een eindversterker worden aangesloten. De MCD600 is ook voorzien van digitale ingangen en uitgangen. Ook een hoofdtelefoonaansluiting is aanwezig.

De MCD600 is helemaal gebouwd in de McIntosh-stijl: het chassis is van roestvrij staal en voorzien van een glazen front dat tegenwoordig is voorzien van led-verlichting. In de bovenkant is een glazen paneel verwerkt met daarop een blokdiagram en enige specificaties. Natuurlijk licht het McIntosh-logo groen op als de MCD600 aan staat.

McIntosh MS500 Music Streamer: speelt muziek van lokale bronnen of netwerkbronnen

De nieuwe MS500 is volgens McIntosh een geavanceerd maar ook simpel apparaat dat probleemloos muziek kan spelen van bronnen op internet, van het lokale netwerk van de gebruiker of van de ingebouwde SSD van 500 GB. De MS500 heeft geen ventilatortjes of andere bewegende delen aan boord en werkt dus muisstil. Het apparaat kan muzieksignaal tot 24-bit/192 kHz verwerken.

De gangbare streamingdiensten zoals Deezer, Murfie, Pandora, Rhapsody, SiriusXM, Slacker, Spotify en Tidal worden opndersteund, alsmede internetradio via TuneIn. Radiostations kunnen worden opgeslagen onder een voorkeurtoets. De MS500 heeft ook een drietal usb-ingangen voor aansluiting van usb-sticks of usb-schijven. Alledrie de usb-aansluitingen kunnen ook gebruikt worden om de MS500 op een externe DA-converter aan te sluiten. Op deze wijze wordt meteen een onafhankelijke audiozone gecreëerd.

Het besturingssysteem van de MS500 is gebaseerd op Linux en is stabiel en responsief, aldus McIntosh. Bediening van de MS500 kan met de meegeleverde afstandbediening, met een web browser of met een Apple-app of Android-app. Natuurlijk is het front van glas en is het apparaat helemaal in de stijl van McIntosh opgetrokken.

McIntosh MCD 600 en MS500: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de apparaten in de loop van deze maand hun weg naar de winkel vinden. De prijzen zijn als volgt:

MCD600: 9.299 euro

MS500:    8.399 euro


MERK

EDITORS' CHOICE