NIEUWSAstell&Kern

A&futura en A&norma: nieuwe muziekspelers van Astell & Kern

Op de High End Show in München heeft het Koreaanse Astell & Kern twee nieuwe draagbare high-res  muziekspelers onthuld genaamd A&futura SE100 en A&norma SR15. De nieuwe spelers voegen zich bij de A&Ultima SP1000  en de Kann in het portfolio van hi-res muziekspelers. Naar verwachting zullen ze in de loop van de zomer hun weg naar de winkel vinden.

Astell & Kern: A&futura SE100

De A&futura SE100 van het Koreaanse Astell & Kern heeft een ESS Sabre ES9038Pro DAC aan boord die signaal tot 32-bit/384kHz en DSD256 ondersteunt. De gebruiker heeft 128 GB aan opslaggeheugen ter beschikking. De speler belooft tien uur afspeeltijd met een enkele lading. De A&futura ondersteunt overigens ook snelladen.

Het frame van het 5-inch touchscreen is een aluminium behuizing met een glazen achterplaat met ruitpatroon. Er is ook een volumeknop op het zijpaneel.

De A&futura zal straks naar verwachting voor 1.700 dollar van eigenaar wisselen. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.

Astell & Kern: A&norma SR15

De A&norma SR15 bevat de Cirrus Logic CS43198 DAC voor hoge resolutie weergave van DSD64 en 24-bit/192 kHz PCM-bestanden. Hij heeft een stevige behuizing gemaakt van een aluminiumlegering, vergelijkbaar met die van de vertrouwde AK70 productlijn.

De A&norma zal straks naar verwachting voor 700 dollar van eigenaar wisselen. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE