NIEUWSSugden

Sugden ANV-50 anniversary-model en andere fraaie versterkers

Een snel nieuwtje vanaf de stand van Sugden, met een (zoveelste!) jubileummodel en een aantal fraaie afwerkingen van de andere stevige amps van het Britse versterkermerk.

Wie jubileert, trakteert. Sugden voegt zich in het schier eindeloze rijtje jubilarissen op High End München en teasert er lustig op los met de ANV-50, de kroon op de 50ste verjaardag van het merk. Goed, de Britse versterkerfabrikant die de naam van oprichter James Sugden draait is al sinds 1967 actief, maar de ANV-50 zal pas in september 2018 zijn daadwerkelijke release hebben. Foto!

De ANV-50 -die gezien de release eigenlijk ANV-51 zou moeten heten, maar who's counting?- wordt gepositioneerd tussen de Masterclass en de A21 en zal circa 4500 euro gaan kosten. Het is een opvallende verschijning van het merk, want Sugden staat toch bekend als grote Klasse-A bouwer en komt hier met een Klasse-AB model, de eerste van een nieuwe lijn.

De andere Sugdens kun je nu in allerlei kleurtjes krijgen, zeer knap geanodiseerd. Ook knap: de meerprijs voor een custom kleur ligt op slechts 80 pond in plaats van de toch gebruikelijkere tien of vijftien procent van de aankoopprijs van een apparaat dat uitpakt met bijzondere afwerkingen. Duurt wel enkele weken om te leveren.


EDITORS' CHOICE