NIEUWSDALI

Dali focust op Callisto in Munchen

Het Deense Dali heeft een duidelijke missie in München: Dali Callisto voor het voetlicht brengen. De stand en de presentaties focussen zich op de Dali Callisto 2 C monitor en 6 C vloerstaander.

Voor het eerst getoond op de IFA elders in Duitsland afgelopen zomer zijn de Dali Callisto luidsprekers opnieuw de belangrijkste attributen op het toneel van Dali. Echte hifi-luidsprekers waarbij alle elektronica ingebouwd is, in het spoor van KEF en de Deense landgenoten van Dynaudio. 

In het Callisto-systeem staat de Sound Hub centraal. De Sound Hub wordt verbonden met analoge of digitale bronnen en zendt vervolgens het muzieksignaal draadloos via een 24-bit/96 kHz verbinding naar de speakers. Daar zijn er op het moment nog altijd twee van: de Callisto 2 C is een groter formaat boekenplankspeaker, de Callisto 6 C is de fraaie vloerstaander. Weten hoe die klinkt? Lees dan de uitgebreide review van Jamie, die -met name- met de Callisto 6 C vloerstaander aan de slag ging.

Leuk detail: naast de Callisto 2 C en 6 C treffen we ook de nieuwe Dali cd aan. Die uitgaven liggen namelijk goed in de markt, het is inmiddels de vijfde editie. Voor het eerst heeft Dali artiesten uit eigen land gezocht om opnames te maken, want de vorige albums waren compilaties vam bestaande liedjes die geremasterd werden.

Nog leuker detail: volgende maand vliegen we naar Aalborg, om in het noorden van het Deense schiereiland Jutland weer eens op bezoek te gaan bij de fabriek in Nørager voor de nieuwste ontwikkelingen bij Dali.

MERK

EDITORS' CHOICE