Dan D'Agostino Relentless: reference krachtpatser

High-end versterkermerk Dan D'Agostino heeft op de beursvloer in München een nieuw reference monoblok voorgesteld: de Dan D'Agostino Relentless. We troffen het model veilig achter een rood koord, maar de fabrikant hoeft niet bang te zijn dat er iemand mee vandoor zou gaan.

De Relentless beschrijven is namelijk spreken in uitersten, te beginnen bij het gewicht: 220 kilo. Een monoblok goed voor 1.500 Watt, met een 5,5kW voeding. En dan hebben we het nog niet over de prijs gehad...

Dan D'Agostino Relentless

Dan D'Agostino Master Audio Systems heeft altijd een hardnekkig -zeg maar gerust 'relentless'- verlangen gehad om zijn eigen creaties te verbeteren, hoe vlekkeloos die ook mogen lijken. De Relentless Monoblock-versterker is de nieuwste manifestatie van die passie. Met zijn 5,5 kilowatt voeding die ongeveer 100 output-apparaten voedt, levert het Relentless Monoblock eenvoudig 1.500 Watt in 8 ohm - en wanneer de gigant wordt aangesloten op een 220-volt stopcontact, verdubbelt het zijn output tot 3.000 watt in 4 ohm en 6.000 watt in 2 ohm.

"Met de Relentless hebben we ons gefocust op het creëren van een versterker zonder grenzen", sprak oprichter en hoofdingenieur Dan D'Agostino. "We hebben elementen uit de Momentum-serie en nieuwe concepten gecombineerd om een ​​versterker te maken die zijn harmonische integriteit en uitgestrekte soundstage handhaaft van 0 watt tot 1.500 watt. Een versterker die zo krachtig is dat hij elke luidspreker naar zijn beste prestaties kan drijven, ongeacht hoe zwaar de belasting mag zijn. Het is de beste versterker die ik ooit heb gemaakt. "

De nieuwe energiemeter van de Relentless Monoblock meet ruim 20cm in diameter. Het bereik en de respons van de meter worden automatisch aangepast aan het niveau van het binnenkomende signaal, waardoor het gemakkelijk leesbaar is, ongeacht hoe zacht of luid de muziekweergave is.

De Relentless maakt gebruik van een volledig nieuwe, complementaire topologie gebaseerd op een precieze inputfase die een in essentie perfecte balans tussen de positieve en negatieve componenten van het signaal onderhoudt, zo luidt de verdere duiding. Alle vervormingsartefacten die op de ene helft van het signaal verschijnen, verschijnen ook op de andere helft en annuleren elkaar dus.

Het exclusieve Super Rail-concept van D'Agostino maakt maximaal gebruik van de voeding. Super Rail maakt gebruik van rails met hogere spanningen in de secties voorafgaand aan de eindtrap, waardoor de versterker effectief een 'turbolader' wordt en het volledige vermogen van de uitgangsspanningsrails wordt benut. Zo moet de dynamiek verbeterd worden, de vervorming verlaagd en de grip van de versterker op de speakers versterkt.

Het koellichaam van de Relentless Monoblock combineert koper en aluminium in een thermische motor die warmte van de aangesloten apparaten wegvoert. Het eliptische ontwerp zet uit op de venturi-warmteafleider die we voor het eerst zagen in de Momentum-serie, en die ervoor zorgt dat het massieve monoblok veilig en betrouwbaar draait, ook wanneer het volledige vermogen wordt geleverd.

Het gehele chassis van het Relentless Monoblock is vervaardigd uit massief aluminium, voor superieure afscherming, thermische stabiliteit en trillingsdemping. Door het uiterst precieze frezen past het gehele chassis stevig in elkaar zonder zichtbare bevestigingen.

De 220 kilo zware monoblokken worden in de zomer op de markt verwacht, waarbij je rond het kwart miljoen neer zal moeten tellen om over een 'paartje' te kunnen beschikken. Kijk voor meer informatie op dandagostino.com.


EDITORS' CHOICE