NIEUWSTechnics

Technics toont OTTAVA S SC-C50 draadloze speaker

Op de eerste dag van de 2018-editie van de High End in München heeft Technics de Ottava S SC-C50 draadloze speaker onthuld. De S SC-C50 is voorzien van akoestische technologieën die een helder geluid moeten produceren over een opmerkelijk breed spectrum voor het compacte formaat.

De S SC-C50 is compatibel met een aantal streamingdiensten, beschikt over stembesturing en kan op verschillende muziekbronnen op worden aangesloten. 

Weergave: 4 JENO-engines en LAPC (Load Adaptive Phase Calibration)

Vier door Technics ontwikkelde JENO-engines leveren de prestaties voor de geluidsweergave via een opstelling met een subwoofer, midrange drivers en tweeters. Met behulp van Space Tune kan het geluid worden afgestemd op de specifieke luisteromgeving. De Ottava S SC-C50 beschikt daarnaast over de functie LAPC, de door Technics ontwikkelde technologie waarmee de luidsprekerbelasting kan worden aangepast.

LAPC meet de kenmerken van de frequentie amplitude fase van de versterker met de op de unit aangesloten luidsprekers en voert een digitale signaalverwerking uit om een ideale impulsrespons mogelijk te maken. Parameters die zijn geoptimaliseerd voor de belastingkenmerken van luidsprekers met lage en hoge frequentie zijn geprogrammeerd in het LAPC-berekeningscircuit, om ideale frequentie- en fasekenmerken in het hele frequentiebereik te produceren.

Ottova S SC-C50 luidsprekeropstelling

In de gebogen kast van de Ottava bevinden zich 3 midrange drivers, 3 tweeters en 1 subwoofer. De naar links en de naar rechts gerichte luidspreker en een centrale luidspreker moeten samen een rijk stereogeluid en heldere zangpartijen produceren. Voor de midrange drivers en tweeters is gekozen voor een hoorn met Directivity Control. Dit voorkomt interferentie tussen de luidsprekers, wat een brede richtingsgevoeligheid mogelijk maakt. De coaxiale midrange driver- en tweeterconstructie zorgt voor verticale richtingsgevoeligheid met minder frequentiestoring door de compacte behuizing.

Drie tweeters van 1,6 cm produceren een hi-res geluid van tot 50 kHz. Deze zijn gecombineerd met een naar voren gerichte long-stroke subwoofer van 12 cm en een rechte, lange poort met een grote diameter. De in totaal 7 units in de rigide behuizing van glasvezel produceren een krachtig geluid uit de 3.1-kanaals versterker.

Ingebouwde Google Chromecast

Door compatibiliteit met Google Chromecast kan er heel gemakkelijk naar een groot aantal muziekstreamingdiensten worden geluisterd vanaf een smartphone. Omdat de data rechtstreeks naar de hoofdunit worden gestreamd, vermindert de geluidskwaliteit niet. Wanneer diverse speakersystemen met ingebouwde Google Chromecast functionaliteit aanwezig zijn, kan hetzelfde nummer in verschillende ruimtes worden afgespeeld of kan per speakersysteem naar andere muziek worden geluisterd. Daar is wel de Google Home App voor nodig.

Google Assistant

Als een Google Voice-geactiveerde luidspreker is aangesloten op hetzelfde netwerk, kan de Google Assistant worden gebruikt om de muziekweergave en andere functies van de S SC-C50 te bedienen. Geen smartphone bij de hand of heb je je handen vol, dan kan er muziek worden afgespeeld via stembesturing.

Naast usb-weergave en analoge & optische input ondersteunt de OTTAVA S SC-C50 Bluetooth, Google Chromecast, Spotify, Tidal en Network Playback. Op de hoofdunit kunnen tot 9 voorkeuzes worden ingesteld, zoals favoriete online radiostations, een Spotify-afspeellijst en nummers vanaf usb.

Prijs en marktbeschikbaarheid zijn nagevraagd.


EDITORS' CHOICE