NIEUWSPS Audio

PS Audio lanceert Sprout100 alleskunner

Een jaar of drie, vier geleden kwam PS Audio met de Sprout, een meer dan veelzijdig apparaatje dat dienst doet als onder meer phono voorversterker voor vinyl, een Bluetooth-receiver voor muziek gestreamd van smartphones en een hoge kwaliteit, hoge resolutie DAC. Nu, daags voor High End München 2018, presenteert het merk van Paul McGowan de Sprout100.

PS Audio is namelijk erg trots om de Sprout100 aan te kondigen als de volgende generatie van de bekroonde, geïntegreerde Sprout-versterker. De Sprout100 behoudt de styling en compacte vormfactor, terwijl de prestaties en functionaliteit van elk element van het origineel volgens de fabrikant zijn verbeterd.

PS Audio Sprout100

De kenmerkende eigenschappen van Sprout blijven: een ingebouwde DAC, Bluetooth, phono-voorversterker, hoofdtelefoonversterker, eindversterker. Ten opzichte van het vorige model kan de Sprout 100 onder meer bogen op herziene topologieën voor het verbeteren van de ruisniveaus en dynamische mogelijkheden van de phono pre en de hoofdtelefoonversterker. Daarnaast vervangt de Saber 9016 de vorige Wolfson DAC, is de lineariteit verbeterd en moeten de nieuwste ICEpower-modules een betere geluidskwaliteit en dynamische impact bieden.

Daarnaast beschikt de Sprout100 over:

  • een opgewaardeerde versterker (50Watt per kanaal aan 8 ohm, 100Watt aan 4 ohm);
  • een volledig asynchrone DAC die 384/24 PCM of DSD met dubbele snelheid aankan;
  • een subwooferuitgang;
  • een optionele basversterking;
  • analoge RCA-ingangen en -uitgangen;
  • TOSLINK optische invoer;
  • een afstandsbediening.

In Amerika is het apparaat medio mei beschikbaar via de dealers en online via Amazon, naar verwachting zal importeur Aspera Audio snel over de Sprout100 beschikken in de Benelux. De 230V-versie gaat 749 euro kosten.


EDITORS' CHOICE