NIEUWSKlinkt Beter

Nieuwe 432 EVO Master te zien in München

In 2017 heeft 432 EVO de nieuwe 432 EVO Master muziekserver gepresenteerd, het 'cost-is-no-object' model van het merk. "Kosten noch moeite zijn bespaard om u het allerbeste aan te bieden." In de tussentijd heeft de fabrikant niet stilgezeten: op de aanstaande Hifi Deluxe show, die op dezelfde showdagen als High End München loopt, zal 432 EVO de nieuwste versie van deze Master laten zien.

432 EVO heeft de intentie om het onderste uit de kan te halen van wat mogelijk is met computer audio, in combinatie met het 432 Hz effect. Een blijvende ontwikkeling, waardoor de nieuwe versie volgens de fabrikant niet meer te herkennen is ten opzichte van het prototype van vorig jaar. "Zo is er flink aan de voeding gesleuteld, o.a. custom double side gold plated PCB’s, betere shunt regelaars, hogere buffercapaciteit, beter afgeschermde trafo’s, betere interne en externe bekabeling. Ook de bijgeleverde DC kabels tussen voeding en server (drie stuks) zijn nu van een veel hoger afwerkingsniveau."

Maar ook aan de software werd gesleuteld: zo is er met SQi (Sound Quality improved) in 10 custom filters voorzien, waaronder time domain mode en de Archimago intermediate phase filters met twee eigen varianten. SQi is een gratis software update voor elke 432 EVO klant.

"Verder wordt in de Master-demo voor München 2018 een specifiek Russisch mineraal ingezet van 2 miljard jaar oud, die de interne bekabeling “tuned” door electrosmog te verminderen. Dit materiaal zorgt voor nog meer fijne nuances, met een zeer analoge klank."

Wie op de Hifi Deluxe show in München te vinden is, kan in kamer 538 terecht om de EVO aan het werk te horen op de actieve luidsprekers van John Watkinson. Na de show kan je terecht bij Klinkt Beter in Wetteren of Ultisone in Herent voor een demo.

MERK

EDITORS' CHOICE