CocktailAudio N15D netwerkspeler, usb-dac en hoofdtelefoonversterker

Een cd-loopwerk en ripfuncties behoren traditioneel tot de basisfunctionaliteit van alle CocktailAudio modellen. Het nieuwe model N15D wijkt daar voor het eerst vanaf, want het is 'slechts' een netwerkserver/streamer, usb-dac én hoofdtelefoonversterker.

Dat maakt de CocktailAudio N15D dus alsnog een vrij veelzijdig apparaat. Je maakt van je audiosysteem een netwerkstreamer, voegt een hoogwaardige usb-dac toe aan je computer of sluit er actieve luidsprekers op aan voor een volwaardig compact audiosysteem.

CocktailAudio N15D

Aan de voorzijde beschikt de N15D over een 6,35mm hoofdtelefoonuitgang, volgens de fabrikant ook geschikt voor de moeilijker aanstuurbare hoofdtelefoons. De volumeregeling is met stapjes van 0,5dB fijnmazig in te stellen en kan ook via de app. De dac aan boord van de streamer maakt gebruik van de 32-bit/384kHz ESS ES9018K2M Sabre 32 Reference DAC, de gepatenteerde Hyperstream DAC, in combinatie met een geavanceerde USB Audio digitale signaalprocessor: de XMOS 64bit/1000MIPS 16 Core. Zo kan niet alleen PCM tot 32/384 worden gedecodeerd, maar tevens DSD, DSD 256 (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition). Ook wordt MQA ondersteund. 

 

Met de N15D heb je in de basis geen externe harde schijf zoals een NAS, PC of portable usb-harde schijf nodig voor muziekopslag, tenzij je echt een serieuze bibiliotheek hebt. De N15D biedt ruimte aan een optionele interne harde schijf (2.5” SATA harddisk of SSD) met op dit moment een opslagcapaciteit tot 2 TB.

Streaming audio

De N15D kan in je thuisnetwerk dienstdoen als muziekserver (met ingebouwde harddisk) die via het thuisnetwerk andere netwerkspelers van CocktailAudio, maar ook die van bijvoorbeeld Elac Discovery, Sonos, Heos of Bluesound van muziek voorzien. Ook kun je natuurlijk vanaf een harde schijf via usb spelen of die gebruiken om een back-up te maken. De N15D ondersteunt de muziekdiensten Tidal, Qobuz, Deezer, Spotify Connect en Napster, met Amazon Music en HIRESAUDIO in voorbereiding. Internetradio maakt gebruik van de diensten van Airable (TuneIn). Er is ondersteuning van AirPlay en de N15D is RoonReady.

Bediening is er op twee manieren: via de browser met de CocktailAudio webinterface (GUI) of met een smartphone of tablet door middel van de dedicated CocktailAudio Music X(Novatron) app.

De gangbare winkelprijs is € 649,-, het apparaat is leverbaar in zwart en zilver. Meer info: www.cocktailaudio.nl


EDITORS' CHOICE