NIEUWS

The Speakase: speaker of koffer? Allebei!

Nomadic Audio is een jong bedrijf dat via een kickstarter-campagne een bijzonder product op de markt tracht te brengen. Het product is een oplaadbare bluetooth-luidspreker en daar zijn er natuurlijk wel meer van. Nomadic Audio heeft echter ook een bijpassende koffer ontworpen en als de bluetooth-luidspreker in de koffer is geschoven, functioneert de koffer als klankkast. Hoe het klinkt weten we niet. Het is in elk geval apart.

Nomadic Audio The Speakase: rolkoffer waar geluid uit komt

Nomadic Audio is bezig met de ontwikkeling van een apart product, zo is te lezen op de kickstarter-pagina van het bedrijf. Het gaat in eerste instantie om een bluetooth-luidspreker die voorzien zal worden van twee woofers van vier bij zes inch en twee soft dome tweeters met een diameter van 22 millimeter. De accu zou voor twintig uur muziekplezier moeten zorgen.

Een bluetooth-luidspreker is niet zo bijzonder maar Nomadic Audio heeft ook een koffer ontworpen waar de luidspreker naadloos ingeschoven kan worden. De koffer functioneert dan als klankkast. Een lege koffer zal vast anders klinken dan een volle koffer. Een slaapzak in de koffer heeft mogelijk een gunstig of juist ongunstig effect op de geluidskwaliteit. De Speakase van Nomadic Audio is vermoedelijk de enige klankkast waar de gebruiker zelf mee kan experimenteren zonder zijn garantie te verliezen.

Nomadic Audio is voornemens om de levering vanaf augustus 2018 te starten. Een belangstellende kan een losse luidspreker kopen of kiezen voor het Combo Pack, bestaande uit een luidspreker met bijpassende koffer. Wie meer wil weten kan kijken op de kickstarter-pagina van Nomadic Audio.


EDITORS' CHOICE