NIEUWSOPPO

OPPO Digital staakt ontwikkeling nieuwe producten

Rob Nijman | 03 april 2018 | Fotografie Fabrikant | OPPO

Opvallend en betreurenswaardig nieuws van OPPO: het merk heeft aangekondigd alle ontwikkeling van nieuwe producten blu-rayspelers en audiosystemen te staken en zich geleidelijk terug te trekken van de markt. Bestaande producten worden nog ondersteund. 

Het bericht op de internationale OPPO-website, dat is gedateerd op 2 april, betekent in de basis dat OPPO Digital geleidelijk zal stoppen met het produceren van nieuwe producten. Bestaande producten worden nog steeds ondersteund, garanties blijven geldig en ook de reparatiediensten buiten de garantie blijven beschikbaar. Firmware zal blijven worden onderhouden en updates worden van tijd tot tijd vrijgegeven. "Klanten kunnen er zeker van zijn dat ze de hoogwaardige service en ondersteuning blijven ontvangen die ze van OPPO Digital gewend zijn."

We hebben de volledige boodschap zoals die te lezen staat op de internationale website van OPPO vertaald: 

OPPO: 'Farewell'

"Het is 14 jaar geleden dat we OPPO Digital in de Verenigde Staten hebben opgericht. Met de steun van onze klanten, technische partners en film- en muziekstudio's hebben we veel bekroonde hifi-audioproducten en universele cd-spelers geproduceerd, verspreid over drie generaties van DVD, Blu-ray en 4K UHD.

"Terwijl onze nieuwste 4K UHD-spelers het hoogtepunt van hun prestaties bereiken, is het tijd om afscheid te nemen. We zijn er trots op zulke goed beoordeelde producten te hebben gemaakt en de enthousiaste gemeenschap te hebben gediend. Zonder de suggesties, aanmoediging en ondersteuning van onze klanten hadden we deze prestaties niet kunnen verwezenlijken.

"OPPO Digital zal geleidelijk stoppen met het produceren van nieuwe producten, maar bestaande producten zullen nog steeds worden ondersteund, garanties zullen nog steeds geldig zijn en zowel binnen de garantie als buiten de garantie vallende reparatiediensten zullen beschikbaar blijven. Firmware zal blijven worden onderhouden en updates worden van tijd tot tijd vrijgegeven. Klanten kunnen er zeker van zijn dat ze de hoogwaardige service en ondersteuning blijven ontvangen die ze van OPPO Digital gewend zijn. We waarderen de mogelijkheid om zulke opwindende producten te ontwikkelen voor onze klanten enorm. Het was een eer."

De focus van het merk zal daarmee verschuiven van A/V voor home entertainment naar de markt voor telecom, waarover later meer. Voor meer informatie en vragen kun je terecht op de website

Gevolgen OPPO Nederland

We hadden inmiddels contact met Jan van den Belt (JVB Digital en de officiële Nederlandse winkel, oppostore.nl) om de situatie voor Nederland te bespreken. OPPO zal eind van het jaar met de productie van audio en video stoppen. OPPO Engeland (de Europese distributeur) sluit echter in juni de deuren al, omdat ze vanuit de fabriek geen heldere datum kregen over het einde van de productie. Zonder die zekerheid konden ze de eigen situatie niet verlengen, omdat er geen duidelijkheid was of en in welke hoeveelheden ze konden (blijven) bestellen.

"Waar we ons de minste zorgen over maken, is service en garantie," zegt hij. "Het uitfaseren van deze lijnen zat er al aan te komen, maar er komt in Europa een hub om garantie en reparatie te ondersteunen." Op dat centrale punt zal ook voorraadbeheer ondergebracht worden. Technische ondersteuning en de services met betrekking tot garantie en vervangende onderdelen zal te zijner tijd ondergebracht worden bij een derde partij, om aan alle lopende afspraken te kunnen blijven voldoen. "Garantie en ondersteuning worden zeker tot 2023 gegarandeerd."

"Zelf kunnen we overigens ook repareren en vervangen." Er is in Europa bovendien genoeg voorraad om bestaande producten tot eind 2018, wellicht begin 2019 aan te blijven bieden. Denk dan aan de OPPO UDP 203 Blu-rayspeler, maar ook de Sonica DAC en de PM-1 hoofdtelefoon.

Van den Belt: "Het komt er uiteindelijk op neer dat OPPO niet zal investeren in een opvolger van de huidige spelers en haar trouwe klanten hiervan in kennis wil stellen zodat ook dealers tijdig weten waar zij aan toe zijn. Hierdoor is de huidige generatie OPPO UDP-spelers de laatste in zijn unieke soort."

"Productie van de OPPO UDP 203 en UDP 205 gewoon doorgaan tot het einde van dit jaar. waardoor de spelers dit jaar en wellicht ook begin 2019 gewoon in de winkel zal liggen. De OPPO UDP 203 is ruimschoots uit voorraad leverbaar, de UDP 205 wordt eind mei weer verwacht."

Lees ook onze recensie van de OPPO UDP 203 Vanity HD

MERK

EDITORS' CHOICE