NIEUWSSchiit

Schiit Lyr 3: modulaire hybride hoofdtelefoon/voorversterker

Het Amerikaanse Schiit Audio heeft de introductie aangekondigd van de Lyr 3, de derde generatie van de succesvolle hoofdtelefoonversterker tevens voorversterker. De versterker combineert een enkele buis met transistors. De Lyr 3 heeft hetzelfde modulaire ontwerp als het model genaamd Jotunheim en de koper kan dus kiezen welke functies zijn Lyr 3 zou moeten hebben.

Schiit Lyr 3: hybride modulair ontwerp

“De Lyr 3 is een overzichtelijk ontwerp,” zegt Jason Stoddard, medeoprichter van Schiit Audio. “Modulariteit betekent dat je dezelfde modules als in de Jotunheim kunt gebruiken om een single-box versterker/DAC of amp/phono-trap te maken die erg desktop-vriendelijk is. Maar het is nog veel meer dan dat. We hebben een nieuwe bipolaire hybride topologie ontwikkeld die we Coherence noemen, vanwege de naadloze manier waarop de buis en de transistor samenwerken. We hebben ook een uitgangstrap ontwikkeld, die we Continuity noemen, om het meest fundamentele probleem met een klasse AB-versterker aan te pakken en de geluidskwaliteit dichter bij klasse A-prestaties te brengen.”

De Lyr 3 is niet alleen een technologische showcase, het is ook een veelzijdige, krachtige en handige oplossing voor desktop luisteren via een hoofdtelefoon en actieve luidsprekers, aldus Schiit Audio.

De Lyr 3 kan worden geconfigureerd met een Multibit DAC, een AK4490 DAC, een phono-voorversterkermodule of zonder module, zodat de Lyr 3 kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. Bovendien kan de Lyr 3 worden geconverteerd van een hybride ontwerp naar een volledig solid-state versterker met behulp van Schiit's Octal LISST. De Lyr 3 levert zijn volledige zes Watt muziekvermogen aan 32 ohm via de single-ended koptelefoonaansluiting. Volgens Schiit dus er is geen behoefte aan gebalanceerde verbindingen voor een hoog vermogen. Lyr 3 gebruikt slechts één enkele buis (van Tung-Sol), hetgeen een lagere kostprijs tot gevolg heeft en de noodzak om buizen te matchen doet vervallen.

Schiit Lyr 3: prijs en leveringsinformatie

De Lyr 3, de Multibit DAC, de 4490 DAC en de phono-voorversterker zijn allemaal binnenkort beschikbaar, samen met gain-opties voor buizen en solid-state. We zijn nog in afwachting van de Nederlandse prijs. Op de website van Schiit Audio staat een prijs van net geen 500 dollar voor de basisversie. Op een Britse website zagen wij een prijs van 530 Britse ponden.

EDITORS' CHOICE