NIEUWSOrbitsound

Orbid Arion I: vloerstaande luidspreker vanwege 50-jarig bestaan

De Duitse luidsprekerbouwer Orbid Sound viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Om deze mijlpaal te vieren heeft het bedrijf de Arion I uitgebracht. De Arion I is een vloerstaande drieweg luidspreker waarvan er straks slechts vijftig paar zullen worden gebouwd. 

Orbid Sound Arion I: vloerstaande drieweg luidspreker in gelimiteerde oplage

De in de Duitse plaats Balingen-Frommern gevestigde luidsprekerbouwer Orbid Sound viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan en dat is volgens het bedrijf reden voor een feestje. Volgens hoofdontwikkelaar Daniel Beyer Dorffer is de gedachte achter de nieuwe vloerstaander genaamd Arion I het neerzetten van een luidspreker die boven zijn klasse presteert.

Met afmetingen van 1320 x 210 x 360 millimeter (BxHxD) is de Orbid Arion I een slank maar hoog luidsprekermodel. De behuizing is opgedeeld in drie van elkaar gescheiden delen. Hoge tonen, middentonen en lage tonen worden op deze wijze effectief van elkaar ontkoppeld. Speciale aandacht is besteed aan het realiseren van correct fasegdrag van de tweeter. In de voet van de Arion zijn trillingsdempers geïntegreerd om absorptie naar de vloer toe te garanderen.

De Orbid Arion I is uitgerust met drie 6-inch drivers. Twee daarvan zijn verantwoordelijk voor de onderste lagen en worden ondersteund door een basreflexopening aan de voorkant. De derde zit in de gesloten, afzonderlijke compartiment en neemt de middentonen voor zijn rekening. Orbid Sound gebruikt een AMT (Air Motion Transformer) voor de hoge tonen.

De Orbid Sound Arion I wordt volledig met de hand in Duitsland gebouwd en volgens de wensen van de klant geverfd. De oplage is beperkt tot 50 paar, één paar per levensjaar van het bedrijf. Het serienummer is op de verbindingsplaat gegraveerd, bij de luidsprekeraansluitingen.

Het frequentiebereik loopt van 25 Hz tot 23 kHz. De impedantie is vier Ohm. De gevoeligheid is 92 dB.

Orbid Sound Arion I: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de luidspreker ook naar Nederland zal worden gehaald. De prijs is 5.500 euro per paar. Meer informatie is te vinden op de website van Orbid Sound.


EDITORS' CHOICE