NIEUWS

Taga Harmony TTA-500: naar keuze als triode of pentode te gebruiken

Het Poolse Taga Harmony heeft de TTA-500 uitgebracht. De TTA-500 is een geïntegreerde 2 x 35 Watt klasse AB-buizenversterker. Hij maakt gebruik van vier EL34’s in de eindtrap en een 12AX7 buis in de voorversterkersectie, die is samengesteld uit twee 6SN7 buizen als drivers en voorzien is van een triode/pentode-modus keuzeschakelaar.

Taga Harmony TTA-500: pure buizenversterker met hoogwaardige componenten

De TTA-500 van het in Polen gevestigde Taga Harmony maakt gebruik van hoogwaardige koppelcondensatoren van Wima voor het invoeren en aansluiten van de stuurbuizen met de eindtrappen. Condensatoren van Rubycon worden gebruikt in de vermogensfiltering. De versterker klinkt op een zeer warme, levensechte manier en met een hoge dynamiek en het geluid is lineair met bijna geen negatieve feedback, aldus Taga Harmony.

De kwaliteit van een buizenversterker wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de uitgangstransformator. De door Taga Harmony gebruikte hoogwaardige breedbandige uitgangstransformator zorgt voor spanningsstabiliteit en constante en onmiddellijke beschikbaarheid en doorgifte van stroomreserves op elk volumeniveau. Beide kanalen gebruiken onafhankelijke gelijkrichter- en filters in de voedingscircuits. Het geluid is natuurlijk en fris met een diep multidimensionaal geluidsbeeld, aldus wederom Taga Harmony.

De ALPS-volumepotentiometer zorgt voor minimale geluiden en overspraak van kanalen en heeft een uitstekend operationeel gevoel en beperkt eventuele kanaalongelijkheid. De luidsprekeraansluitingen zijn verguld. Analoge cinch-lijningangen met massief gefreesde messing RCA-aansluitingen bieden plaats aan maximaal drie analoge stereo-apparaten.

De HT-ingang van de voorversterker is speciaal bedoeld om de TTA-500 als een eindversterker te gebruiken in een home theater-opstelling. De gebruiker kan dus hetzelfde paar luidsprekers gebruiken in stereo dan wel meerkanaals opstelling zonder luidsprekerkabels om te hoeven steken. De IEC-voedingskabel is verwijderbaar en kan dus worden vervangen.

De TTA-500-versterker klinkt niet alleen geweldig, maar hij ziet er ook fantastisch uit. De voor- en zijwanden van de behuizing zijn gemaakt van zes millimeter dik aluminium. Het decoratieve paneel met daarop de buizen is afgewerkt in een moderne geborstelde aluminiumkleur.

Taga Harmony geeft een vermogen op van 2 x 35 Watt in pentode-modus. Geschakeld als triode is het vermogen 2 x 17 Watt. De ruisvloer ligt op -89 dB. het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 40 kHz.

Taga Harmony TTA-500: prijs en leveringsinformatie

De TTA-500 wordt geleverd met een aluminium IR-afstandbediening en een beschermingsrooster dat over de buizen is gemonteerd. We weten nog niet of de TTA-500 naar Nederland gehaald zal worden en voor welke prijs. Op een Poolse website zagen wij een prijs van 4.699 Poolse zloty. Dat is ongeveer 1.120 euro.


EDITORS' CHOICE