NIEUWSSpendor

Spendor breidt A-serie naar boven uit met toevoeging A7

De Britse luidsprekerbouwer Spendor heeft een nieuwe luidspreker genaamd A7 gelanceerd. De nieuwe A7 is een tweeweg vloerstaander en vult de A-serie aan de bovenkant aan. Afgelopen weekend is de luidspreker aan het publiek getoond tijdens de Bristol Show. 

Spendor A7: tweeweg vloerstaander

De nieuwe luidspreker van het in Engeland gevestigde Spendor is het nieuwe vlaggenschip van A-productlijn van Spendor. Dit is de goedkoopste productlijn die nu bestaat uit een viertal modellen. De kleinste is de A1, een monitorluidspreker. De A2, A4 en nieuwe A7 zijn vloerstaande modellen. Alle modellen zijn tweeweg systemen en zijn voorzien van dezelfde tweeter van 22 millimeter die zorgt voor een frequentiebereik dat doorloopt tot 25 kHz. Het verschil zit hem met name in de laagweergave. De A1 begint bij 55 Hz, de A2 bij 36 Hz en de A4 begint bij 34 Hz. De nieuwe A7 gaat nog iets lager en begint bij 32 Hz.

De A7 heeft techniek aan boord die eerder is toegepast in de modellen SA1, A6R en D7. De conussen van de drivers zijn gemaakt van een materiaal dat door Spendor EP77 Polymer wordt genoemd. De gevoeligheid is 88 dB en de cross-over frequentie ligt op 3,7 kHz. De impedantie bedraagt acht Ohm.

Spendor A7: prijs en leveringsinformatie

Frontjes worden niet standaard meegeleverd, maar zijn wel optioneel verkrijgbaar. De koper kan kiezen uit de kleuren black ash, licht eiken en donker walnoothout. Tegen een meerprijs is ook een witte uitvoering leverbaar. De prijs voor het standaardmodel zonder extra’s is net geen 3.000 Britse ponden per paar. De prijs in euro’s is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE