NIEUWSRega

Rega toont twee nieuwe draaitafels

Het Engelse Rega introduceert een tweetal nieuwe draaitafels. De eerste is een model dat speciaal wordt uitgebracht ter gelegenheid van Record Store Day, dat plaatsvindt op zaterdag 21 april 2018. De oplage van dit model is gelimiteerd tot 500 exemplaren. De tweede draaitafel is de P1 Plus die voorzien is van een ingebouwde phono-versterker voor mm-elementen. Deze laagdrempelige draaitafel zou volgens Rega in dertig seconden speelklaar gemaakt kunnen worden.

Rega RSD-draaitafel: beperkte oplage van 500 stuks voor Record Store Day 2018

Internationaal vinylfeestje Record Store Day is terug voor zijn elfde jaar op rij en Rega grijpt deze gelegenheid zoals inmiddels gebruikelijk aan om een nieuwe limited-edition draaitafel te lanceren om deze dag te vieren. 

Voor dit jaar ontwierp Rega een draaitafel met een wit draaiplateau met daarop een witte mat met RSD-thema. De draaitafel zelf is een kruising tussen twee bestaande Rega’s: het RSD-model gebruikt de hoogglans acryl plint van de iconische Planar 3, terwijl de rest (inclusief de RB110-arm) afkomstig is van het instapmodel Planar 1.

Maar dat is nog niet alles. Rega ontwerpt ook een aantal supergeheime, 'extra' speciale edities van deze draaitafels, waarvan de details pas op het laatst bekend gemaakt zullen worden. Mogelijk loopt de koper straks naar buiten met iets bijzonders onder zijn arm.

Het RSD-model is beperkt tot een oplage van 500 exemplaren en zal straks voor 265 Britse ponden van eigenaar wisselen. Hij is vanaf zaterdag 21 april 2018 verkrijgbaar bij onafhankelijke winkels en deelnemende Rega-winkels die deelnemen aan Record Store Day 2018. We weten niet of en hoeveel RSD-draaitafels naar het Europese vaste land zullen komen. Er is geen prijs in euro's bekend gemaakt.

Rega P1 Plus: laagdrempelige budgetdraaitafel voorzien van phono-versterker

De nieuwe P1 Plus van het Engelse Rega is gebaseerd op het model Planar 1, maar de P1 Plus heeft als eerste draaitafel van Rega ook een phono-versterker aan boord gekregen. De phono-versterker van de P1 Plus is gebaseerd op Rega’s Fono Mini A2D, maar Rega heeft voor de P1 Plus alle digitale componenten verwijderd en de resterende componenten deels vervangen door betere componenten.

Net als de Planar 1 heeft de P1 Plus een voorgemonteerde arm van het type RB110. Draaiplateau en chassis van het P1 Plus zijn hetzelfde als van de Planar 1. Volgens Rega is de P1 Plus een gebruiksvriendelijke draaitafel die niet meer dan dertig seconden zou moeten vergen om neer te zetten en in gebruik te nemen.

Vanaf april 2018 zou de P1 Plus in Groot-Brittanni√ę leverbaar moeten zijn in een glanzend witte of zwarte uitvoering. Voor een prijs van 328 Britse ponden gaat hij over de toonbank. Later zal hij ook naar het Europese vaste land komen. De prijs in euro‚Äôs is nog niet bekend gemaakt. Sterker nog, we hebben niet eens een afbeelding van de P1 Plus. Wordt vervolgd!

MERK

EDITORS' CHOICE